• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
zz_stefanov - майстор
velsi написа:
Точно тоя Бош е голям боклук и както го използваш, скоро няма да го имаш. Просто е еднодневка. Трябва да потърся в коя тема го бях доказал нагледно.
Да ти помогна http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... sc&start=0 :)
velsi - Почетен майстор
Много благодаря! Между другото и втората машина от същия модел, купена около година след първата, сдаде багажа.... Причината е същата. Не подлежи на ремонт. Или поне не си струва.
крум - специалист
Колегата с 1 единствено мнение, и то в тази тема, явно освен БОШ не е ползвал нищо друго. :?

И аз не съм ползвал кой-знае колко различни марки и модели винтоверти, но поне съм си направил труда да опитам 5-6 преди да изкажа мение. :lol:

Иначе Бош са си Бош - нито по-лоши, нито по-добри от другите в класа им.
Колегата с 1 единствено мнение, и то в тази тема, явно освен БОШ не е ползвал нищо друго. Confused

И аз не съм ползвал кой-знае колко различни марки и модели винтоверти, но поне съм си направил труда да опитам 5-6 преди да изкажа мение. Laughing
И като имам едно мнение какво от това? Нали от някъде трябва да се започне... :lol: И между другото съм ползвал много марки и модели, обаче не казвам "Моя е the best" - не мога и да го кажа, защото знам, че не е така. Пък ми е подарък, кво ревете? Не съм се набутал аз.
С тези 12Nm, винтовете в какво ги завиваш, в сирене ли?
Имам си аз специална представка за винтовера и си завивам и по-дебели видии ако щеш и болтове(естественно не е на добре, но ще го мъчим докато издъхне). Ако беше прочел хубаво мнението щеше да вденеш, че не хваля моята машинка, а самата марка. Дори не я хваля, просто съм останал доволен от марката и мнение като "BOSCH не са добри" е смешно, затова и писах горе. И да... винаги ще се взимам BOSCH.

P.s. velsi модела не е същия като моя. Макар показания на снимковия материал от теб да е по-добър, моя издържа един приличеен период от време - 2г.
P.s. 2 Взимайте си продукти от магазини на Бош. Досега всичко, което съм взел е в изрядно състояние.
P.s. 3 Винтовера използвам за затягане и развиване в дърво, метал и т.н. С него не дубча, това го върши бормашината.
крум - специалист
Хубаво е, че пишеш пак, за да разсееш объркването. Защото следното ти изказване и факта, че е на първо (предположих и единствено) мнение, много ми заприлича на директна и неадекватна реклама.
0u7cLaSS написа:
...
туй дето го споменахте горе за BOSCH е глупост. Как може да кажете, че "Бош не били добри"? BOSCH са добри във всяка една дейност...
Няма лошо да си фен на нещо - било то Бош, било Макита, било Фестул. Ама твърдението ли, че видите ли, щото е Бош е най-добро е малко неадекватно.
mitcd - специалист
Зависи и къде е правен тоя Бош дали в анадола или в китайка Азия.Макита според мен са едни от най-добрите на нашия пазар.Но зависи и за какво ще се ползва тоя винтоверт.Ако е за професионална работа естествено,че ще трябва да си купуваш по скъп който ще върши работа ,но ако е само за 2 – 3 видии не си струва .В началото на темата пишеше че са по важни амперите на батериите .И напрежението и тока на батерията са важни защото от тях зависят ватовете(мощноста)на винтоверта.Имам едно менте Skil зарежда се12 часа и батерията му пада прогресивно.Смених му батериите с други със същия ампераж стари на поне 5 – 6 години ,зареждам ги с тяхното оригинално зарядно за 1 час и мога да кажа че имам винтоверт.
dragozow - майстор
0u7cLaSS написа:

Аз съм с това 2 г. и досега не съм имал проблем. Ползвам го 5 пъти в седмицата. Не е THE BEST, обаче ми е подарък, така че не се оплаквам. :-D
Май не си пипал истинска професионална отверка. Всяка една машинка в ценовия диапазон от 240-300 лева на Бош, Макита, Хитачи и т.н. има сила 26 Nm. Тоя Бош който си показал пък е много лоша идея за машина защото е калпав.
dragozow написа:
0u7cLaSS написа:

Аз съм с това 2 г. и досега не съм имал проблем. Ползвам го 5 пъти в седмицата. Не е THE BEST, обаче ми е подарък, така че не се оплаквам. :-D
Май не си пипал истинска професионална отверка. Всяка една машинка в ценовия диапазон от 240-300 лева на Бош, Макита, Хитачи и т.н. има сила 26 Nm. Тоя Бош който си показал пък е много лоша идея за машина защото е калпав.
А четете бе... Аз се кефя на марката, не на самия модел, който съм дал. Еми да - калпав е, за парите които струва може да се вземе по-добър. Ама както писах горе: "Не съм си го купувал аз"!

Ти не можеш да кажеш дали съм боравил с хубав винтоверт или нe, понеже не си врачка и не можеш да гадаеш!

P.s. Спирам с коментарите тук, това което пишете няма смисъл. Аз си се кефя на марката, какво почнахте да коментирате модела който имам?
P.s. 2 Пиша това, понеже mitcd повдигна на въпрос в коя страна е произведен. Производство на моторчето - Германия, а на винтовера - Унгария.

Лек ден на всички! Сега имам работа по една спалня, надявам се, когато съм по-свободен да пиша и в другите форуми!:P
zz_stefanov - майстор
Сега пък и обиден :) Пишем не за марката, а за разликата между зелената и синята серия и в две от темите коментирахме нецелесъобразноста да се купува зелената. Мненията са фомирани на патилата на колегите. Иначе и аз ще си купувам пералня на БОШ и имам миялна на СИМЕНС, да взема да се надуя от това и да не им отчитам кусурите ли?
masterval - майстор
Внимавайте какво купувате. Вижте тук какво правят!
http://www.bosch.ru/language1/my/index.html
http://bosch.ru/language1/index.html - тук можете да видите ментетата на фирмата, поне някои неща

А какво китайско менте перфоратор видях! Ако не си навътре с материала го купуваш като стой та гледай!

Прикачен файл

ЗАВОД ФИРМЬІ БОШ.jpg
ЗАВОД ФИРМЬІ БОШ.jpg (72.04 KиБ) Видяна 6420 пъти
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 284

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: