• 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 285
Ел. инструментите. Консумативи.
stan73 - майстор
Е аз преди му писах, че не може всичко в ... и душата в рая.
Ако иска хубава и нова - има (но на съответната цена). Иначе за 76 и аз мога да му предложа, но няма да е нова, не е и Макита, а е Schwarzbach Werkzeuge (ползвана е малко и е отлична), но пък съм я рециклирал/тунинговал с нов гелов акумулатор. Не знам дали да постна линк тук да не ме кастрят, че да не се изтълкува като самореклама... Ако иска - да пита на лични.
Lisko - майстор
След 6 години вярна служба винтоверта ми изпуши. Батерията е заминала също, но не знам дали като следствие или "по свои си пътища ;-)" Но мисля че батерията издаде по-рано защото поне от една година е така - държи около 24 часа независимо дали я ползваш. Пушека излиза от двигателчето и мирише много гадно.

Да бракувам ли ?
ceco_144 - специалист
Lisko написа:
След 6 години вярна служба винтоверта ми изпуши. Батерията е заминала също, но не знам дали като следствие или "по свои си пътища ;-)" Но мисля че батерията издаде по-рано защото поне от една година е така - държи около 24 часа независимо дали я ползваш. Пушека излиза от двигателчето и мирише много гадно.

Да бракувам ли ?
Не знам каква марка е. Но може да потърсиш в olx.bg само тяло и да си смениш моторчето, а батерията да я рециклираш. Не знам колко струва като ново, но ако ти се играе и излиза по-евтино може да го поправиш и да ти служи още поне толкова години :)
Chefo77 - майстор
Залагам на зелен Бош :)
stan73 - майстор
На мен на Скил ми прилича (горе-долу същият боклук). Обаче скоро правих няколко Боша (все зелени на клиенти), има огромна разлика, между тези купени от Германия и от тук. Тези купени от Вундаба страната бяха с патронници Рьом, автоматични бързи зарядни, куфари и по-добра изработка (естествено и батерииите на купените от тук бяха се скапали много по-рано).
Lisko - майстор
Де да беше Бош, ама е под нивото на Бош, дето писал stan73, по-скоро като Skil.
Jobmate
Излиза че при евтин винтоверт скапаната батерия общо взето означава край на цялата система, щото цената на нова батерия е кажи речи същата като на нов (евтин) винтоверт. Другия вариант е да се купят единични клетки от ибей и да се запоят в съществуващия корпус на мястото на старите. Обаче при пушещо двигателче тая галимация се обвързва и с него и става дявол на магаре.
Амин.
stan73 - майстор
В този случай - да: в кофата (или поне запази корпуса или патронника или спусъка с електрониката за части евентуално за теб или някой приятел). По мои наблюдения - от бюджетните решения, които вършат работа останаха само лидълските поръчкови Парксаид, но пък и рядко ги пускат. Скоро имаха едно промо. Айнхел влошиха качеството, а сервизът им е непрепоръчителен. В момента при мен има един такъв (пак на клиент (от сервиза на айнхел са го мотали човека, че на винтоверта нищо му няма, на мен пък за 2 пластмасови палеца (на мен даже ми трябваше единият, ама айде да сменя и двата...) за стартирането на бензинов трион ПроВиел (Айнхел по поръчка за Метро Германия, която реално е лицензна Маккълъч (бива си я машинката за дребни домашни нужди - имам я към поне 9 години вече) ми искаха двадесет и няколко лева за 2 малки пластмасички - намерих ги в една фирма в нета за по около лев е педтесет бройката (купих си поне 6 да има и за резерва)), който също е с пушещ мотор, но със здрава до голяма степен батерия. Другите добри и бюджетни машини по поръчка на Метро или доскоро Практикер - Голдхенд ГМБХ ( Бъджет ) също вече няма да ги има, поради новият собственик на Практикер - Технополис. Заменят Бъджет с 2 други марки, които не са му на нивото. А Райдър даже и на враговете си не бих препоръчал !
tanosliven - специалист
prascho написа:
Има ли хубави винтоверти до към 80-90 лв? Трябва ми за подарък, но искам да е качествен.
Зависи какво разбираш от ,,хубав'',за работа Няма ,за в къщи може и да има .
vk - специалист
В диапазона 90-100 лв може да се намери Skil 6221 АА,
Не е с батерия, а с кабел (6 m) в мрежата 230 Volt.
На 90 лв може да се намери, малко като се поразтърсиш, сега покрай нова година на някоя промоция. Коментирахме че е 38 Nm въртящия момент и за домашни цели е идеален - да си ремонтираш покрива, нещо в градината, нещо да позавинтиш, където трябват по-дълги винтове.
prascho - майстор
Става ли за сглобяване на мебели?
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 285

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: