• 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 138
Ел. инструментите. Консумативи.
nautilus33 - майстор
Аз именно в тухла я ползвах. Плътна де. Вчера взех назаем къртача на тъста и се оказа, че има същата боркорона. При него този проблем го няма. Та, възможно ли е да правят различните партиди от различна сплав? И още нещо се сетих- поставено в патронника, средлото трябва ли да има луфт на страни, т.е. някакъв свободен ход, от около 1-2мм?
fore - майстор
Радиалният луфт трябва да е малък, но трябва да го има.

Ти смазваш ли опашката и патрона с грес както трябва ?
djogobg - специалист
Привет,

не мога да пресея всички отговори, които ми излизат, та да попитам направо - в София някой знае ли магазин, който да поддържа на склад или да доставя резервни части на Bosch? Трябва ми вентилатор от комплекта "2 606 610 097 - ротор с вентилатор" на зеге PST650(че по една или друга причина моят се е разтопил) и за 5 левова част не ми се плаща 6 лева доставка от онлайн магазин, та някъде в центъра или западните квартали, ако някой знае магазин ще съм благодарен.
nautilus33 - майстор
fore написа:
Радиалният луфт трябва да е малък, но трябва да го има.

Ти смазваш ли опашката и патрона с грес както трябва ?
Никога не съм ги смазвал, защото четох, че било по-зле като попаднат вътре финни частиши от бетон или друго. Иначе мисля, че проблемът е от патроника все пак> Сложих ново свредло в моята машина, и след няколко секунди го махнах. видях, че леко е почнало да се наранява по ръбчетата на опашката, както при другите> Сложих го после в къртача на тъста, и работих малко. е, нямаше нищо по опашката. Та си мисля, че май е от патронника, но не знам от къде, дали сачмите или друго, защото целия държач е 60 лева, а сачмата е доста по-евтина. Друго, което забелязах е, че има отчупено парче, което предполагам също държи опашката. Между двете сачми има две застопоряващи пластини, които влизат в по-дългите канали на опашката на свредлото. едно ми липсва, и предполагам оттам може да е проблема. Те също ли държат контра, или са по-скоро като водачи?
fore - майстор
Гресира се задължително !!! Това са глупости че влизало прах. Ами като не е смазано не лиза ли ? Не само че влиза но и се задръства по хубаво и се чупи всичко. А когато е с грес - върви по добре, и прахта не може да влезе навътре от греста (уплътнява) и не се набива в ударника и по водачите и съчмите.

Имаш водачи и една или две съчми контриращи в елиптичните канал. Може да е само една съчмата !

Ако правиш таванни отвори се слагат протектори върху главата за да не пада прахта в патрона. И после е желателно да се продуха с компресор.

Ти сам си чупиш машината ми се струва !

Ако не се смазва, защо в по големите къртачи слагат и туба с грес.........
nautilus33 - майстор
Ами, малко късно, но ще я гресирам от сега нататък. На какво обаче може да се дължи проблемът- на износена сачма или на това, че единият водач го няма?
nikolson - майстор
пон апр 08, 2019 12:37 pmdjogobg написа:
Привет,
доставя резервни части на Bosch? Трябва ми вентилатор от комплекта "2 606 610 097 - ротор с вентилатор" на зеге PST650
Тръпкови имат сервиз на Цар Борис . Сигурен ли си, че № не си го гледал от чужбински сайт?
ДИССТРИБУТОРИ И СЕРВИЗИ
redbox - специалист
пон апр 08, 2019 4:08 pmnautilus33 написа:
Ами, малко късно, но ще я гресирам от сега нататък. На какво обаче може да се дължи проблемът- на износена сачма или на това, че единият водач го няма?
Никаква грес. Капка тънко масълце на опашката е достатъчно.
Antonii - майстор
Тогава тия от Хилти ни смятат за идиоти, че продават и грес точно за тази цел.
fore - майстор
вт апр 09, 2019 12:10 amredbox написа:
пон апр 08, 2019 4:08 pmnautilus33 написа:
Никаква грес. Капка тънко масълце на опашката е достатъчно.
Е щом ти го казваш, значи майната им на Хилти, Спарки и тем подобни лаици в тази сфера. Ти си човека.
Аз пък понеже много вярвам на форумите и хората тук......... :prayer: Каквото са казали много рядко да е истина.

И как маслото ще спира прахта и ще омекотява вибрациите в патрона не става ясно.
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 138

Тема "Машината ви е повредена- попитайте ТУК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: