• 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
mitko64 - майстор
To батерии Саньо, там не са нещо изключение в любителския клас. Примерно акумулаторните на Meister craft, i- drill серията са със Саньо, поне според характеристиките в американските сайтове.
stan73 - майстор
Да, но тези купени от тук бяха или китайски или унгарски. Не са с толкова добри патронници, не са с автоматични бързи зарядни, не са с куфари, а и са се скапали малко след втората година, да не говорим и за изработката като цяло. Като за туземци (за каквито ни смятат) - толкова. Засега сини бошове още не са ми носили. Та след време може да споделя и за техните карантии...
mitko64 - майстор
Лидълските с какви елементи са? На Самсунг добри ли са?
stan73 - майстор
На Саньо са най-добри. Вероятно тези с капацитет по 1.5 амперчаса са такива. Но и на Самсунг стават. Там основният проблем е да не изтеглиш "късата клечка" и да случиш на една калпава клетка - та тя е способна да ти влоши изненадващо много работата на целият акумулаторен пакет. Та нещо установено от практиката - колкото повече клетки в акумулаторният пакет, за съжаление - толкова по-голям шанс една или понякога даже 2 броя (особено ако става въпрос за никелкадмиев акумулаторен пакет (а иначе в литиевойонен акумулаторен пакет на нови или почти нови машини ми се е случвало да видя най-много по-една клетка с влошени параметри (но тя пък замества 3 клетки от никелкамиевите, та влошението в работата на машината пак е чувствително)) да са с много влошени параметри (даже и като нов) та това влошава почти наполовина експлоатационите характеристики на машината. Например на една моя машина (правена за немският пазар (брандирана като Атриум), с куфар, а кабел за заряд и от автомобилен акумулатор даже, с два акумулаторни никелкадмиеви пакета, с процесорно автоматично зарядно, което си има даже и разрядник (по желание може да се пуска)) - например още като нова в едната батерия имаше 1 дефектна клетка, а в другата 2. Машината си работеше прилично, но не изкарваше толкова, колкото ми се искаше. След около 4 или 5 години обаче работата на акумулаторите съвсем се влоши. След преглед, тест, мерене под товар се оказа, че в едната половината клетки са с много влошени параметри, а от другата с една по-малко. Та от двата акумулаторни пакета подбрах читавите клетки и направих един с който сега машината работи по-добре даже и от нова. А иначе като правят фабричен акумулаторен пакет - почти никой производител не го подлага на такива щателни измервания и под товар (наблювал съм ефекта при поне 5 марки машини), защото това вероятно ще трябва да надуе цената още и често има даже при нов акумулатор по един или 2 елемента с много влошени характеристики, та те са способни да влошат работата на машината с много.
mitko64 - майстор
Благодаря за информацията!
stan73 - майстор
Няма защо (и ти често изнасяш във форума ценна информация, пък и нали тук сме за да си помагаме...) ! :)
EDI - майстор
+1.САМСУНГ правят много добри елементи.Имам едно зелено БОШ-че PSR200Li, от най-първата серия, с облия нос, вече е 8 годишно, с вграден акумулатор, елементите са на САМСУНГ.Желязна машина, пакета не е мръднал, хем го ползвам от дъжд на вятър и го зареждам кога се сетя.С електронен регулатор на усилието е.Ако ви кажа, че работи по-добре от DF330, не знам дали ще ми повярвате.Че и по усилие са на един кантар, въпреки че БОШ-чето е 7,2 волта.Кусура е ниските обороти, липсата на спирачка и късата база, понякока направо върти ръката на 6-а степен.
mitko64 - майстор
Гледам конкуренцията на Лидл в Германия, всичките им акумашини са им със Самсунг батерии, поне така си ги рекламират. А тези под бранда Duro, даже с Джонсън мотори, като нашето Спарки.
stan73 - майстор
Няма лошо (вероятно бих им се израдвал доста и на тях) ! :)
А под конкуренция (на Лидл (Шварц Груп)), предполагам визираш Алди ? (според Форбс е така)
За съжаление доколкото знам, няма Алди и в БГ (дано скоро да направят магазини и тук де), а аз от 11 години не съм ходил във вундаааба страната, а не ми се ще пак да безпокоя приятелите ми (живеещи в малко градче в Бавария) и да ги карам да ми носят готини инструменти от там като миналата година...
mitko64 - майстор
Алди естествено. Те само си дублират ангеботетата, даже и цените същите.А и част от продуктите 1към 1, особено при ръчните инструменти. Вчера в Англия са имали много яка оферта за 99 паунда- 18 волтови импакт драйвър и ударна бормашина в нещо подобно на L- box куфар https://www.aldi.ie/en/specialbuys/sund ... twin-pack/ .
  • 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 284

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: