• 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 285
Ел. инструментите. Консумативи.
stan73 - майстор
Готино комплектче, но сега цената му е 140 паунда (около 300 лева, пак бива де...).
mitko64 - майстор
stan73 написа:
Готино комплектче, но сега цената му е 140 паунда (около 300 лева, пак бива де...).
Toва са евра(то пак си близо 300), открих го и в ирландското Алди, от там е линка. Сходен такъв комплект 14,4 V на Спарки е към 7 стотака, с някакъв измислен сак.
gamencerista - специалист
Аз се интересувам от верт до около 400 лв, ще се ползва само за винтове. Спрели сме се на едно Фесто с 2 батерии, но Бош имали 18волтов с 3 батерии. Нещо по въпроса.
EDI - майстор
Търси из промоциите на БОШ, сега има зимна промоция, на линия е още и връщането на стара машина и 20% отстъпка в цената от новата.То зависи и какви винтове ще навиваш и в какво.
ceco_144 - специалист
Кажете ми дали ще стане смяна на пакета на два винтоверта Скил? Ще обясня по обстойно. В един магазин ми предлагат NiCd елементи на 4 лв. бройката и 2200mAh, старите ми са 1200mAh. Питах един майстор и той ми каза, че ако ми сменят всичките елементи няма да имам мощност. Прав ли е? Ако занеса двата винтоверта с 2 батерии, ще ми сменят елементите и пари за това няма да ми вземат. Само пари за елементи ще платя. По сметка ми излиза по 50 лв. на батерия. Другият въпрос е ще държат ли по дълго като увелича mAh?
stan73 - майстор
Ако капацитетът им е реален (което ме съмнява обаче) - ще държат по-дълго. Но даже по-важно е да имат ниско вътрешно съпротивление. Обикновено когато капацитетът расте (при даден обем на корпуса) и то расте (влошава се). Та предполагам, че въртящият момент на машините ти ще намалее (възможно е да падне даже наполовина), но и без съответните т.т. данни или поне измервания няма как да знаеш какво точно ще се случи. Ако толкова много държиш да ти ги правят така - поне поръчай като за начало да ти направят само едната батерия, за да видиш дали те устройва. Почти съм сигурен, че няма да ти хареса много обаче...
Kumay - майстор
ceco_144 написа:
Другият въпрос е ще държат ли по дълго като увелича mAh?
Като вдигнеш ампеража ще карат по повече време до зареждане. Няма никакво отношение към мощноста. Досега не съм видял рециклирани батерии, които да карат повече от година-година и половина! И говоря за по-скъпи от 4 лв за елемент...
ceco_144 - специалист
Не съм много наясно, но рециклирани не се ли подменят само някой елементи. А ако поставя за 14,4V - 12 елемента не става ли нова батерия - то като махнат всичко само кутията ще остане. Или нещо колега се бъркам?
Kumay - майстор
Става нова, ама не оригинална! Особено, когато е с елементи с неясен произход...
Имаме колега, който дава 6 месеца гаранция след рециклиране, елементите му са по-скъпи и пак не карат като оригиналните!
mitko64 - майстор
Kumay написа:
Става нова, ама не оригинална! Особено, когато е с елементи с неясен произход...
Имаме колега, който дава 6 месеца гаранция след рециклиране, елементите му са по-скъпи и пак не карат като оригиналните!
Да, така имам Бош- ПРОФЕСИОНАЛ с 3г. гаранция, но батериите са с 6 месеца :yawinkle: . Явно си е тото. Нищо лично за LI- ion, но явно е до късмет.
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 285

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: