• 1
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
нед мар 10, 2019 3:48 pmaig_welding написа:
Ако го вземете директно от нас има отстъпка за форума 10%. Отстъпката важи както за електрожена, така и за всичко друго което си харесате.

Поздрави,
Георги
Здравейте,
щях да купя ДЕЛ 145 Еко Контрол от АИГ ама ще ги има най малко след два месеца. Избора ми за този модел е че има маг и мма ама най вече че е лек(5кг). При мойте проекти си е предимство да е лек. Така ми се интересува вашето мнение от ползватели на 10кг -ови (160-та варианта), много ли се наличи разлика в тежеста при качване на стълби/покриви/др. ?

Благодаря.
Дани
янко - специалист
Имам ДЕЛ160 селфконтрол,тежи 10,5кг с ролка тел
чет сеп 05, 2024 12:31 pmянко написа:
Имам ДЕЛ160 селфконтрол,тежи 10,5кг с ролка тел
Най-вероятно ролка е 1кг. Представям си 10л бутилка, да я нося нагоре и да я държа. Ще изчакам да има по-леките.
янко - специалист
Ролката е 5кг.Бутилки има и по-малки,моята е кислородна и си тежи доста
gogo7777 - майстор
чет сеп 05, 2024 11:54 amдидодан написа:

Здравейте,
С тия къси кабели и шлангове, вероятноста да паднеш от покрива се увеличава драстично. Всъщност, какво налага Миг/
Маг на покрива или някъде нависоко?
:drinkers:
Whiskey - специалист
Здравейте колеги,

Ще използвам темата да попитам нещо съвсем конкретно - трябва да се науча да правя заварки на конструктивни стоманени профили (между 3 и 6 мм - S235 JR), защото ми се налага да направя една не особено сложна конструкция на закрито. Няма никакъв шанс да ми се налага да заварявам тънки ламарини, специфични материали или каквото и да е друго. Моля да ме ориентирате към какъв заваръчен апарат като вид да се насоча, като целта е да е най-лесно за работа - инверторен електрожен или телоподаващо. Цената на техниката и консуматива не е водеща, по-важно ми е лесното усвояване на техниката на работа.
Огнян Димов - напреднал
Щом е за елементарни работи, най-лесно е телеподаващо без газ. С газ е по-добре,но и по сложно.
gogo7777 - майстор
Електрожен с дълги кабели. Дължината на кабела за ръкохватката зависи от височината на която ще заваряваш.

Телоподаващото не е за тая работа. Заваряването без газ е абсолютно недопустимо при конструкции.

:drinkers:
BeTaTesTeR - специалист
По-добре се научи с електрожен, с базични електроди ще ти се получат добри шевове. Не е най-лесния метод, но и не е кой знае колко трудно, като се поупражняваш ще ти се получи. Електрожена е най-простия и преносим метод за заваряване, трябва ти само машината, която е компактна, кабел-маса, кабел за ръкохватката и заваряваш. Няма бутилки, няма допълнителни усложнения. С монофазен електрожен можеш да заваряваш и доста по-големи дебелини.

С телоподаващо е по-лесно чисто като движение и удобство на ръката, но ако машината не е синергична имаш да целиш два параметъра, напрежение и скорост на телоподаване, така, че машината да е в режим и едновременно с това нивото на тока да е достатъчно за дебелината на материала, който заваряваш. И се почва една врътня докато нацелиш подходящ режим, тамън го нацелиш и трябва да завариш друга дебелина.
Отделно 6мм не знам дали не е към границата на монофазно телоподаващо. Повечето машини работят с до 1мм плътен тел, който изисква бутилка със защитен газ или 0.9-1.0 тръбнофлюсов, който не изисква защитен газ. Не знам до каква дебелина на материала са подходящи и дали ще стигнат за 6мм дебелина. Нека, някой който е заварявал повече с телоподаващо да каже.
aig_welding - специалист
чет окт 17, 2024 9:55 amWhiskey написа:
Здравейте колеги,

Ще използвам темата да попитам нещо съвсем конкретно - трябва да се науча да правя заварки на конструктивни стоманени профили (между 3 и 6 мм - S235 JR), защото ми се налага да направя една не особено сложна конструкция на закрито. Няма никакъв шанс да ми се налага да заварявам тънки ламарини, специфични материали или каквото и да е друго. Моля да ме ориентирате към какъв заваръчен апарат като вид да се насоча, като целта е да е най-лесно за работа - инверторен електрожен или телоподаващо. Цената на техниката и консуматива не е водеща, по-важно ми е лесното усвояване на техниката на работа.
Привет,

Телоподаващо монофазно 200А, газ смес 80/20, тел Ф1.0мм. Няма значение телоподаващото дали е синергично или не, еднакво бързо се свиква и по двата начина. За 6-те милиметра може малко да е на кантар. Импулсно телоподаващо ще бъде предимство в този случай.

Поздрави,
Георги
  • 1
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: