• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
bobus - помощник
Здравейте, искам да попитам за мнение относно покупката на този перфоратор http: // www.preis.de/produkte/Black-Decker-KD1001K/234961.html, сега ги има в Baumax за 220 лв. Става въпрос за довършителни работи в къща и най-вече за дупки в бетон и тухла, с цел прокарване на комуникации и тръби за отопление, тук там и за някое и друго къртене :roll:
Има и някакви noname за 100 лв. с почти същите показатели, ще съм благодарен на всякакви съвети.
masterval - майстор
Мн.добри характеристики по описание, само дето е 7,4 кг - тежичък.
Но добър сравн. удар, средни скорости - за тези пари е мн.добре
bobus - помощник
Благодаря masterval, и аз се зарадвах на силата и мощността, а нямам повече пари за перфоратор. Като се замисля за общо 40 дупки май трябва да издържи! :-D
Niky77 - специалист
По-добре вземи под наем, отколкото компромис с парите за боклуци!
masterval - майстор
Както схващам, ремонтите са пред теб.
Затова си вземи това нещо, не знам защо му викат къртач или перфоратор, и ако животът не те насочи към тази професия, ще си имаш още 20 години инструмент, с който нещо да изкъртиш, да си монтираш сам простира, шкаф, корниз или просто няколко дюбела в стената...
bobus - помощник
Да си призная и аз първо мислих за наем, както са повечето съвети във форума, но след това като видях, че на ден е 50 лв., се разубедих. Работата която ми предстой няма да е за ден два, поради простата причина, че не е възможно от сега да предвидя всички отвори за кабели и тръби, които ще ми щукнат на акъла :cool:
Искаше ми се ако някой е ползвал нещо такова да се отзове, защото пак е правено в Китай и въпреки че е на B&D има вероятност да изгори бързо :?
sek.1 - специалист
Преди 6-7 години си купих китайски перфоратор на фирма СОМА за педесет лева от битака в София с идеята да свърша определен обем работа с него пък после каквото стане като го купувах продавача ми каза да го разглобя целия и да го гресирам хубаво защото китайците почти не слагали грес също и на работното бутало да слагам по често грес машината си свърши работата за която я бях купил и още много работа през годините и сега си работи идеално. Моя съвет е ако няма да работиш професионално не си заслужава да даваш много пари само за определен обем домашна работа.
bobus - помощник
Благодаря на всички които се отзоваха. Днес си купих перфоратора и трябва да кажа, че изглежда доста добре (за съжаление все още нямам достатъчно работа за да съм сигурен). Машинката е доста мощна и има в комплекта дори смазка, цялата си беше омазана - изобщо ми се струва ОК. Купих си и преходник от SDS plus към нормален патронник и си реших проблема с боркороните за контактите (те са със шестограм) :wink:
Искам да попитам само трябва ли да се мажат със смазката свредлата или е за някаква профилактика на перфоратора? И ако е да, то къде се маже и в какви случаи?
velsi - Почетен майстор
Хубаво е да се маже опашката на свредлото от време на време.
masterval - майстор
bobus,
пишеш "преходник от SDS plus към нормален патронник и си реших проблема с боркороните" - тук има малка неясност.
Един вариант е да си купил патронник "опашкодържач" с опашка СДС+.
Ако е така, не те съветвам да работиш с боркорона, много са слаби тези патронници, предназначени са само за пробиване като дрелка (бормашина), тоест без удар. Разлетяват се на парчета.
Има боркорони с опашка СДС+ и това е според мен верният вариант.
  • 1
  • 2

Тема "Black & Decker KD1001K" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: