Ел. инструментите. Консумативи.
Здравейте колеги. Вчера си закупих от Бриколаж перфоратор - http://ocs.skileurope.com/skilocs-bg/Pr ... rod_id=516 - който за мое голямо съжаление нещо май не е изправен. Начинаещ съм това ми е първи перфоратор и реших да си взема уж качествена машинка, която за сумата от 239 лв. мисля, че е на добро ниво за домашна употреба. Оказа се обаче, че удерчето има проблем с патронника (глава) или както там се казва. С други думи когато сложа бургия, и съм да речем на режим без удър, бургийката освен да се върти както трябва да си се върти има отклонение в ляво и дясно, което отклонение след като прибавя и добавената в комплекта допълнителна глава за не sds бургии и сложа след това такава, надвишата половин сантиметър. С това отклонение на страни което се получава ми се струва доста трудно да се пробие каквото и да било, и дори опасно. Въпроса ми е, имате ли представа дали това е възможен дефект или е стандартно. Просто досега не съм имал такава машина и незнам какво да очаквам.

пс: Като допълнение, пробвах втората глава с същата бургия на бормашината ми ( пак марка Скил) и няма никакво отклонение от 'траекторита'.

пс2: имате ли някаква представа колко време отнема да се отремонтира някаква повреда в сервиза на Бош на бул Черни Връх (там смятам да отида) ...
sian - специалист
sashom написа:
Здравейте колеги. Вчера си закупих от Бриколаж перфоратор - http://ocs.skileurope.com/skilocs-bg/Pr ... rod_id=516 - който за мое голямо съжаление нещо май не е изправен. Начинаещ съм това ми е първи перфоратор и реших да си взема уж качествена машинка, която за сумата от 239 лв. мисля, че е на добро ниво за домашна употреба. Оказа се обаче, че удерчето има проблем с патронника (глава) или както там се казва. С други думи когато сложа бургия, и съм да речем на режим без удър, бургийката освен да се върти както трябва да си се върти има отклонение в ляво и дясно, което отклонение след като прибавя и добавената в комплекта допълнителна глава за не sds бургии и сложа след това такава, надвишата половин сантиметър. С това отклонение на страни което се получава ми се струва доста трудно да се пробие каквото и да било, и дори опасно. Въпроса ми е, имате ли представа дали това е възможен дефект или е стандартно. Просто досега не съм имал такава машина и незнам какво да очаквам.

пс: Като допълнение, пробвах втората глава с същата бургия на бормашината ми ( пак марка Скил) и няма никакво отклонение от 'траекторита'.

пс2: имате ли някаква представа колко време отнема да се отремонтира някаква повреда в сервиза на Бош на бул Черни Връх (там смятам да отида) ...

Здравей,според мен трябва първо да опиташ да пробиваш.
При захват тип sds е нормално да има радиално отклонение особено на празен ход.
sek.1 - специалист
За сервиза на Черни връх зависи колко работа имат в момента на мене са ми връщали отремонтирана техника същия ден.
teoto - специалист
До три дена, мисля може да се върне в магазина
Днес бях до сервиза на бул. Черни Връх ... Отговорът беше:
Няма какво повече да очакваш от ТАКЪВ КЛАС МАШИНА. Тя е направена да кърти а функцията да пробива без удър и е просто в бонус (демек е добавена , без да е изпипана ) ;) ...

пс : без коментар :) ...

пс2 : поне кърти добре действително :) ...
filbig - специалист
Като почнахме къщата, се наложи да вземем перфоратор, защото майсторите не бяха оставили нито една дупка в плочата за комините. Бриколаж ни е наблизо, та взехме едно SPARKY- прибираме се да къртим- не работи. Смениха ни го веднага, но на второто не му работеше патронника и след малка караница си доплатихме за зелено перфораторче на БОШ, което вече трета година бачка безпроблемно :)
UNIOR - модератор
Заключвам темата абсолютно е безмислена, проблема е обсъждан пре много пъти, преди да купувате четете, не се хвърляйте на евтиното това винаги е скъпо.

Тема "Чисто нов перфоратор Скил - фабричен дефект ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: