Ел. инструментите. Консумативи.
Здравейте,

купих си ъглошлайф, малък, ф115 SKIL

Продадоха ми го заедно с някакъв диск, за който момчето на щанда каза, че бил за неметал.

Аз не мога да направя разликата нито съм сигурен дали наистина диска е за неметал. И ако е такъв за какво се използва?

Прикачвам снимка, надявам се някой да може да разпознае диска за какво е предназначен.

Имам и още един въпрос - как да си закрепва човек детайлите, които ще реже - нужно ли е непременно менгеме ?

Благодаря ви предварително :wink:

Прикачен файл

angle grinder disc.jpg
angle grinder disc.jpg (126.6 KиБ) Видяна 3140 пъти
zvetomil - специалист
Диска е от тънките става за рязане,не шлаифане на черни и особено цветни метални профили.При рязане с тънък диск НЕ СЕ НАТИСКА опуска от централния метален пръстен и се разхвърча навсякъде.закрепваи си детаилите като ги режеш използваи очила и прочети темата за безопасна работа с ъглошлаиф.Дисковете за неметал са обикновинно със зелени лепенки,с тях се реже камък, бетон и т.н.
velsi - Почетен майстор
Той този диск пак е дебел. 2,5 мм. Аз обикновено ползвам 1 мм.

За менгемето. Не е задължително, но аз горещо ти го препоръчвам, защото гледам си начинаещ. Ползвай менгеме поне докато свикнеш с машината. Иначе може и с крак да застъпиш това, което режеш, особено ако е по-дълго, но за това си трябва опит. И винаги частта, която ще се отреже да е свободна отдолу, тоест ряза да може да се отвори и отрязаната част да падне свободно.
bullet - специалист
Според мен е за метал, съдейки по изобразения "Н"-профил в средата в дясно.
EDI - майстор
За метал е.........

Тема "Въпрос за ъглошлайф - за какво е този диск ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: