• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
NRG7 - специалист
Вчера закупих виброшлайф,не съм работил с подобна машинария и ще съм благодарен,ако получа съвети от вас,по-сигурен ще съм.Смятам да го ползвам за домашни нужди,основно обработка на дърво. Към самия уред има направление,но е отбелязано,само за използване на прахосмукачка. Кое е по-добре при изхвърлянето на прах,чрез прахосмукачка,или торбичка към вибромашинката? :-k
Любо - специалист
пробвай сам .с прахосмукачка не е много удобно за работа,с торбичка пък няма сила която да е пълни .Чесно казано мисля че ще стигнеш до извода без 2 -те .Зависи колко ще я ползваш все пак .И :wink: да не ти се чупи след гаранцията пожелавам.
NRG7 - специалист
Любо написа:
пробвай сам .с прахосмукачка не е много удобно за работа,с торбичка пък няма сила която да е пълни .Чесно казано мисля че ще стигнеш до извода без 2 -те .Зависи колко ще я ползваш все пак .И :wink: да не ти се чупи след гаранцията пожелавам.
Мерси за отговора земляк. Но без двете незнам как ще стане,този прахоляк,къде ще хвърчи,няма логика според мен. А за счупването,няма нищо вечно. :yes:
EDI - майстор
Зависи от шлайфа.Моя е СКИЛ и през отвори на плочата праха се засмуква и се изхвърля във филтъра отзад.При теб ако има накрайник за включване на прахосмукачка, тя е задължителна, защото засмуква стружките.При моя СКИЛ самия двигател създава засмукването.
housedoktor - майстор
Прахосмукачките за целта са специални и доста скъпи .Обикновенните се скапват бързо, специално при аспириране на прах от шлайфове.А относно работата с машинката-основното правило е да не се натиска (особенно ако е любителски модел).А и да не забравя-почивай си често ,и то не само заради машинката а и заради собственото ти здраве.Имам предвид вибрациите - причиняват неприятно заболяване на пръстите .
Последна промяна от housedoktor на ср фев 04, 2009 9:57 pm, променено общо 1 път.
dragozow - майстор
Аз имам подобна прахосмукачка ама няма да ти е изгодна с машинка за 200 лв. Иначе смуче всичко.
Niky77 - специалист
drebus написа:
Кое е по-добре при изхвърлянето на прах,чрез прахосмукачка,или торбичка към вибромашинката? :-k
Всичко писано по-горе,с изключение на Еди са глупости! Ако в комплекта на машината има торбичка, може да я ползваш. Ако няма, това означава че машинката няма собствена аспирация и Е ПРЕДВИДЕНА за ползване с прахосмукачка. И не пропускай да перфорираш шкурката, за да има откъде да минава въздухът, който изсмуква прахоляка. За в къщи и прахосмукамката на жена ти върши работа, само торбичката да е сложена добре!

Успешна работа и чудеса от трудов героизъм!
housedoktor - майстор
Niky77 написа:
drebus написа:
Кое е по-добре при изхвърлянето на прах,чрез прахосмукачка,или торбичка към вибромашинката? :-k
Всичко писано по-горе,с изключение на Еди са глупости! Ако в комплекта на машината има торбичка, може да я ползваш. Ако няма, това означава че машинката няма собствена аспирация и Е ПРЕДВИДЕНА за ползване с прахосмукачка. И не пропускай да перфорираш шкурката, за да има откъде да минава въздухът, който изсмуква прахоляка. За в къщи и прахосмукамката на жена ти върши работа, само торбичката да е сложена добре!

Успешна работа и чудеса от трудов героизъм!
Да явно от глупост съм потрошил 2 обикновенни прахосмукачки тук съм съгласен .Пак от глупост броих една камара пари за професионална прахосмукачка.И пак поради глупост казвам какво пише в инструкцията за работа на инструмета.Niky77 незнам колко щлайфа си продал но аз съм потрошил много и съм изшлайфал декари
Niky77 - специалист
Не споря колко си работил и какво трябва! Човека си е взел машинка ЗА ВКЪЩИ!!!
housedoktor - майстор
Niky77 написа:
Не споря колко си работил и какво трябва! Човека си е взел машинка ЗА ВКЪЩИ!!!
Очаквах да посочиш каква глупост казах???
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за виброшлайф." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: