• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
comunikator - специалист
Колеги някой може ли да ми каже за какво и как се използва това магнитно удължение?

Прикачен файл

Магнитно удължение.jpg
rolls - специалист
Ъъъъ ... това не е ли магнитен накрайник за винтоверт? Даже накрайник за бърза смяна на инструмента де ...
jekasus - майстор
Прилича ми за накрайник с регулиране на дълбочина за навиване на рапидки в гипскартона.
freshenero - специалист
jekasus написа:
Прилича ми за накрайник с регулиране на дълбочина за навиване на рапидки в гипскартона.
Именно това е.
bulhomes2 - майстор
Не е вярно - не лъжете хората! И що изобщо пишете, без да знаете? Предлагам админа или модераторите или който и да е там, който може да го направи да въведе нещо като точкова (рейтингова) система, която при такива изказвания да сваля рейтинга на потребителя и да се знае, че не може да му се вярва.

Отдавна имам такова и да си призная - не му бях обръщал внимание. Заради темата го загледах. Като дръпнеш назад периферията му можеш да слагаш и да махаш битове. Като го пуснеш с насилие вадиш бита, обаче пък не мога да го сложа обратно. Като го "забеля" го слагам....
Takezo Sensey - модератор
bulhomes2 написа:
... Като го "забеля" го слагам....
То като го "забеля" и аз го слагам ама това е за един друг форум ...

По темата :

От тази снимка не може да се разбере кой точно е типа на адаптора.

Аз пък имам такъв който хем се "забелва" и слага, хем се регулира дълбочината за завиване на винта - обикновенно за гипскартон .
Не е същия цвят, че не си падам по розово но е с тази идея.
Вероятно трябват още снимки, за да се установи кое какво е .
Засега и двете мнения ги приемаме за верни.

По предложението ти :

Да и аз съм за точкова система, че напоследък като гледам кой какво пише направо не ми се чете.

вЕрвай ми !
freshenero - специалист
. Като го "забеля" го слагам....[/quote] Това да не ти е . . .та да го забелваш бре? Има някой който се изказва неподготвен.Сигурно аз не знам какво използвам от ...години.
koleto84 - специалист
Никва дълбочина не регулира.Просто магнитен накрайник,който застопорява допълнително бита.http://www.novomet.bg/?page_id=11&record_id=391
С този който сам работил се издърпваше напред и тогава се слага бита. :lol:
Takezo Sensey - модератор
Коле, недей и ти да пишеш тъй просто щото в другия чат дето си в момента няма никой на линия . :idea:

Разликата в адапторите само аз ли я видЕх ?

Снимка 2 :

Изображение

- 4 адаптора различни по цвЕт и дължина, "главата" дето bulhomes2 ни рече, че я забелва е цяла, ергонимична с цел по-добро захващане с пръстите докато "забелваме", на единия има и стрелки за указание "напред" - "назад", некой да не 'земе да сгреши с движението докато си го "забелва" ...

==================================================

снимка 1 :

Изображение

- розовото адаптор ... "главата" е от две части, предната погледната на твоя монитор се намира в ляво не се "забелва", а се върти, така се изместеа осево спрямо шестостенната опашка и магнитното гнездо за накрайника посредством, ситна "газова" резба напред-назад.

- идеята е да се покаже повече или по-малко накрайника и по този начин да има контрол върху дълбочината на завиване на винта :idea:

- задната част е контра-гайка, която посредством черното в средата ( гумен О-пръстен служеш като федер шайба ) не позволява на предната част да се завива или развива повече от това което е "настроен" в следствие на вибрациите и посоката на въртене ...
bulhomes2 - майстор
freshenero написа:
Това да не ти е . . .та да го забелваш бре? Има някой който се изказва неподготвен.Сигурно аз не знам какво използвам от ...години.
A да те видя какво забелваш и къде го пъхаш от ... години, а?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kCYxr2UvWM0[/youtube]

Само в единия от 6-те канала има едно фино щифтче (бих казал "телчица"), която при "забелване" позволява да се вкара или изкара бит. С единия бит без канал - мога да го изкарам с малко повече зор и без да го "забелвам" ....
  • 1
  • 2

Тема "Магнитно удължение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: