• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
Привет!
Колеги, да ви запитам ... на какъв период от време или брой пробити отвори се смазва патронника на перфоратор и дали е достатъчно само да слагам в канала на SDS-а грес. Днес видях в Киров някаква грес на Metabo, може ли да бъде заменена с алтернативна, или е специална?
И последно - достатъчно ли е такова смазване за нормалната работа на машината, или трябва да се отваря, да се смазва вътре и т.н. Гаранционна е, няма никакви проблеми, слава Богу, но може ли да се смазва без да се наруши гаранцията?
Благодаря предварително!
housedoktor - майстор
Аз ползвам такава грес за единия си перфоратор,другият е на 9 г и сервиз не е помирисвал ,като никога не е гресиран
dragozow - майстор
Желателно е да се поглежда периодично и да се смазва, удължава живота на машината. Аз също продавам подобна грес за Hitachi.
torbalan - Дървен философ
моя перфоратор беше останал без грес - спря да удря...
просто не знаех, че трябва да се смазва :)

след, като го напълних с грес - заработи отново...

греста си е обикновена.
sian - специалист
Chefo77 написа:
Привет!
Колеги, да ви запитам ... на какъв период от време или брой пробити отвори се смазва патронника на перфоратор и дали е достатъчно само да слагам в канала на SDS-а грес. Днес видях в Киров някаква грес на Metabo, може ли да бъде заменена с алтернативна, или е специална?
И последно - достатъчно ли е такова смазване за нормалната работа на машината, или трябва да се отваря, да се смазва вътре и т.н. Гаранционна е, няма никакви проблеми, слава Богу, но може ли да се смазва без да се наруши гаранцията?
Благодаря предварително!
По добре не смазвай захвата защото става страхотна шлайф паста и по бързо износване и получаване на радиален луфт на инструментите.
Ако желаеш я занеси в сервиза за профилактика.
torbalan - Дървен философ
упс...

значи - аз говоря за смазване вътре в машината, там където е буталото...

в упътването на моята пише, че стеблото на свредлото трябва да се смазва переодично... но не с шлайф паста, както е писал колегата по-горе, а с обикновена грес :)

Chefo77, прочети упътването на твоята машина, там трябва да си пише всичко :)

sian, в дълбока заблуда си ако смяташ, че при сухо триене износването е по-малко :)
Армагедон - специалист
Chefo77 , ако е гаранционна не пипай :!: :!: Достатъчно е смазването на захвата. Не съм съгласен с колегата sian - защо производителя слага в куфара кутийка (тубичка) с грес :?: :?:
PLOCHKATABG - специалист
Лично аз, когато ще пробивам, в куфара имам бурканче с грес, преди всяко пробиване топвам края на бургията. Аз съм си купил от магазин на Спарки тубичка с грес и съм изстискал в пластмасова малка кутийка. Грес трябва да се слага винаги, пази патрона и бургията се плъзга в гуменото уплътнение без проблем. Моите машини са Метабо, но греста ми се видя скъпа, беше 20лв. на Метабо, на Спарки 3лв., по спомен, беше преди няколко години .
sian - специалист
torbalan написа:
упс...

значи - аз говоря за смазване вътре в машината, там където е буталото...

в упътването на моята пише, че стеблото на свредлото трябва да се смазва переодично... но не с шлайф паста, както е писал колегата по-горе, а с обикновена грес :)

Chefo77, прочети упътването на твоята машина, там трябва да си пише всичко :)

sian, в дълбока заблуда си ако смяташ, че при сухо триене износването е по-малко :)
Определено е по-малко, от грес смесена с материала отделил се при пробиването в бетон...
PLOCHKATABG - специалист
sian написа:
Определено е по-малко, от грес смесена с материала отделил се при пробиването в бетон...
Ако трябва да се пуснеш по дървена пързалка с голо дупе, и по нея има пясък, дали ще поискаш да го смесят с грес преди да се пуснеш?
  • 1
  • 2

Тема "Смазване на патронник на перфоратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: