• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
V1978 - специалист
Извинявам се, ако има нещо писано по въпроса, но не открих нищо с търсачката...
Ще започна по-отдалече: В момента имам малко работа - пробиване на доста отвори 8-12мм в бетон и тухла. Ползвам китайски перфоратор ROTHER RTR /не е мой/, в доста окаяно състояние, но върши работа. Понеже е много вероятно да издъхне скоро, се замислям да си купя мой.
Вероятно ще е китайска машинка, защото ще я ползвам рядко и не ми се
инвестират много пари /вярно, загледах се и в това Sparky http://www.devimax.com/Tools/Culture/bg ... Tools.aspx, но ще видим/. Видях, че има два типа перфоратори: при едните двигателят е разположен хоризонтално, като на нормална бормашина, а при другите е "отдолу", вертикален. Отначало си помислих, че перфораторите с вертикален двигател са по-големи и по-мощни /и съответно по-скъпи/, поне при Sparky е така. После обаче видях две машинки от една марка /май бяха Black&Decker/ със сходни параметри, и тази с вертикалния двигател беше по-евтина :? Нека спецовете се изкажат - какви са +/- при хоризонтално и при вертикално разположения двигател?
dragozow - майстор
При този клас машини всички са с хоризонтален. Ако това ти е работата не си купувай Black&Decker, а маркова машина.
miroslav_kn - специалист
Аз ползвам един ейнхел от 2 години и доста дупки съм пробил пък и съм го давал и на приятели. Купих го на промоция в Метро.Както си писал няма да го ползваш често така че не се изхвърляй толкова за марковите , но това си е мое мнение и препоръка а ти сам ще прецениш кво да правиш.
V1978 - специалист
Благодаря за отговорите, но не искам темата да се превръща в "бойно поле" - маркова с-у китайска техника. Мисля, че съм формулирал въпроса си достатъчно ясно.
P.S. Всички инструменти, които си купувам са ми само за ХОБИ нужди. Работата ми не е свързана с никакви инструменти, поне засега.
masterval - майстор
Купи си Райдър, те поне имат сервиз, малко е далече, но го има. Същото важи и за техниката от Вилаз, сервизът им е там, пробвано е.
Може да са китайски, но поне не са ментета, на които пиши Бош или Спарки... За хоби или работа на приятели стигат, не се набутвай.
V1978 - специалист
Някой може ли да отговори на конкретния ми въпрос?
Ronin - специалист
Параметрите са еднакви като консумация на ток но това не значи че са еднакво мощни...при еднаква консумация на ток....Бпр 261 е примерно 800 вата...блек ен декер и той е 800 вата с вертикалния двигател но оборотите им са различни и от там въртящия момент....давам само пример имаш два абсолютно еднакви автомобила от една и съща марка...единия тръгва на първа а другия тръгва на втора....кой ще е по мощен ако и двата автомобила срещнат баир.......естествено че този на първа........ с вертикалния двигател и по малкото обороти с по големия въртящ момент........

п.с Тоя блек ендекер оранжевия не струва .....Райдер е твоя с вертикален двигател..и 100 лв..по евтин.....бпр 261 е най-добрия избор...ама само за дупки ако много ще къртиш виж райдер....има тема по надолу ...там ще ти стане ясно

За здраво къртене от райдер това е най-доброто
Изображение
Незнам тея Райдери от къде се появиха(Китай) но освен къртач имам и поялник за полипропилен който е направен изключително много добре...с голям набор от размери.....и е в пъти по добър от Турския за 30-40 лв...а на всичко отгоре имат и сервизи в по големите градове...на много места забелязвам да се ползват и ъглошлайфове професионално на райдер...което ме изненадва...аз нямам такъв ...ползвам сините на бош за сега......а за къртач имам това
http://www.raider.bg/index.php?p=5&cat=11&id=11
Много работа е свършил а и отзивите от хора в форума са същите
Аз преди да го взема питах в форума и доста хора ми отговориха на лични че са много доволни от тоя HD 11.....като работа,мощност не отстъпва на скъпите профисионални машини(имам почти всички модели леки и средни ) виж като ресурс едвали са по добри но 150 лв....се избиват многократно
За домашен ремонт това е........
EDI - майстор
Аз имам поялник за полипропилен, от тоя с по-малкото накрайници.Много съм доволен от него, на вилата направих част от ВиК-то с него и няма проблеми.Тефлона е добре нанесен по накрайниците и достатъчно дебел.
housedoktor - майстор
Имам Райдер и немога да кажа нищо ,което да е цензурно за него.Този къртач работи когато си иска ,за пробиване не го ползвам-няма съединител.....В сервиза стъпи на 1 вата седмица и от там ми казаха ,че за по-сериозна работа не стаат

Прикачен файл

S63002831111_hf (Small).JPG
S63002831111_hf (Small).JPG (48.44 KиБ) Видяна 7900 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Перфоратор: хоризонтален vs вертикален двигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: