• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
griffin - майстор
Здравейте намислил съм да си купувам пистолет за горещ въздух за сега съм се спрял на следните неща
http://en.sparkygroup.com/pt_products.h ... 48/details

както и на
http://www.proshop.bg/rw/items/1112501- ... 03-ab.html

Ще се ползва за сваляне на боя основно но от време на време и за нагряване на разни пласмаси, няма да се ползва професионално а за дом употреба. Избора ми за сега клони към тези двата поради сходната им цена 60-70 лв. и комплектовката им с насадки.

Предварително съм изключил зеления бош заради липсата на насадки и солената цена.

Честно за сега сам малко по склонен да си взема скил-а заради по големия набор температури но там минуса е че максимума е 500 докато спаркито е 550.

Надявам се на мнения на хора ползвали или пипали инструментите
благодаря предварително
evdoki - специалист
Здравей,
Имам Скил- а и съм много доволен. Все пак съм любител. Досега съм го ползвал само за ПВЦ тръби. Личен успех- вентилатор ф130 вкарах в тръба ф110. Освен това е идеален за разпалване на скарата :-D
Чаро - Акълия
За скарата, да!!! :)

Ползвам Agoyoma вече 5 год. Излепи доста брезент по камионите и сглоби доста канализация.
Беше 22лв в Метро, с куфар и приставки. Има две скорости, като макс е 600гр.
Spokoiniq - майстор
Има само 1 фирма "мерцедес" в областта-Steinel.Има обикновени модели като този http://www.bashmajstora.com/index.php?I ... me=STEINEL. Аз работя с два пистолета, за неотговорни работи е подобен най-малък Steinel с две степени, но не мога да намеря модела в нета в момента, цената беше горе-долу същата, продават се в Практикер без надценка , доколкото виждам.Иначе с дисплей и регулируема температура съм със син Бош, много съм доволен, но гледам не ти е в ценовия диапазон.
griffin - майстор
Steinel отпаднаха от класацията ми поради простия факт липса на приставки иначе и аз ги гледах в прошоп-а

Агояма-не съм пипал ама съм скептично настроен хващал съм тяхна дрелка която ми се стори подозрително лека, имам познат който каза че на и на 2-та от еинхел-ите които е купил керамиката по нагревателя се е строшила.

За това предпочитам не нещо профи но и не нещо което като хвана да свърша нещо да се потроши в ръцете ми. За това избора ми остава между тия двете които съм посочил ако има още мнения от реална работа или наблюдения върху съответните модели ще съм благодарен, за сега една точка за Скил-а
EDI - майстор
Аз имам един немски - ПАРКСАЙД е марката.Купих го за 20 лева преди 3 години от магазин за немски преоценени стоки.Ключа му замина, ама го смених.Иначе нагревателите са жестоки, свалил съм сума ти боя с него от врати и прозорци при ремонта в къщи, не са мръднали.600 градуса развива на 2-ра степен.Приятел си купи СКИЛ, машината работи много добре.Е, той го ползва за любителски цели, но си работи.
griffin - майстор
Мерси за мнението, мен за любителски цели ми трябва :-)
до тук 2 точки за скил-а

Никой ли не е ползвал произведението на Спарки
housedoktor - майстор
Бих заложил на Спарки ,все пак е профи ...
Харалампи - специалист
Скила е с 200 вата по-мощен, а има и по приятен дизайн. Нямам лични наблюдения нито от единия нито от другия. Миналата година ползвах един син Бош ама нещо не ми свърши работа. Изглежда не е бил подходящ в случая та извадих горелката и свалих цялата блажна боя от парапета на терасата барабар с част от замазката. Чакам жената да си хареса нещо скъпо, та и аз да си взема пистолет. Мисля да е този на Скил. :-D
Niky77 - специалист
Още един глас за Steinel !!!
  • 1
  • 2

Тема "Избор на пистолет за горещ въздух" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: