Защо видиите на свредлата на Хилти за бетон им падат масово видиите преди да са направили 40 отвора....Фи 5 и Фи 6 дълги 70 мм.....нямам обяснение.....това се случва само с тяхни свредла без значение от диаметъра и дължината.....
Ел. инструментите. Консумативи.
Ronin
- специалист
33 мнения в "Защо Хилти се дънят с свредлата"
housedoktor
- майстор
Явно са менте ,имам свредла ветерани на Хилти ,но са купувани от Англия и са на много служба.Даже накраиниците ми PZ и PH за винтоверт са хилти и май не съм хвърлял от тях.Не съм имал проблеми с тази марка
Ronin
- специалист
Преди 5-6 г. пак бяхме накупили хилти свредла и всичките се прецакваха по същия начин....в понеделник купих няколко бройки на цена от 11 лв и стотинки за брой...пак същата история.....купувам ги от централния им офис .......Имаме много работа и решихме да се обурудваме освен с нови машини(не хилти) и с нови консумативи....днес пробих собственоръчно за 8 стойки всяка стойка се захваща с 4 дюбела което е 32 отвора и видията на новото свредло я няма.....колегите пак същата работа.......в хилти ме питат тухла ли дупчихте........ми дупча си това което ми падне от 7 години.......Ще ходя да се раправям утре .......
rolls
- специалист
От известно време (8-9 месеца) ползуваме HAWERA. Уж немски, Киров ги предлагат. Да ти кажа на сносна цена са, а и като качество на са лоши. Из оня ден взехме едни фи8 с 250 мм работна - към 13 лв. и нещо беще едното. Ама тоя дето го пратихме да ги купува му казахме със 150 работна, ама т'ва е друга история ... 

svetliopi44
- Чирак...
Аз пък на времето си имах оргинални Макита и не се чупеха дори и при арматура ...направо се заваряваха и ставаха обли ...абе сега всичко е менте ...
rolls... Тези HAWERA са меки отзад и се подбиват на 3 пъти няма вадене от перфоратора... не знам колко са били моите HAWERA ама факт...
rolls... Тези HAWERA са меки отзад и се подбиват на 3 пъти няма вадене от перфоратора... не знам колко са били моите HAWERA ама факт...
Ronin
- специалист
moimoimoi написа:колега ако дупчиш бетон е нормално,все пак е малък диаметър и катоо закачи на арматура и се чупятБетон дупча ежедневно.....кабелджии.....имаме свредла с неизвестен произход от години......с нас...ние не си подбираме какво да дупчим а каквото дойде......утре ще ги снимам за да ги видите че днес ги метнах в един кашон от яд.......
Перфоратора с който пробивах беше спарки бпр 261.....и с макита 2440 второто.......не е от машините ...
housedoktor
- майстор
Сетих се ,че моите бяха произведени в Лихтенщайн
Ronin
- специалист
Ето този сноп от кабел за сот трябва да се закачи на дюбел опашка през 50 см.....отвор Ф 6 .....тоя коридор е 80 м. и още 3 нагоре....че е дупчене ....дупчене е ама да се предадат на първите 15 мин...
80 метра делено на 0.5 =160 отвора по 4 = 640 отвора само за трасето...а има и вертикали....ако едно свредло хилти се чупи средно на 40 отвора за тоя обект няма да ми стигнат 16 свредла ....

Тема "Защо Хилти се дънят с свредлата" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература