Ел. инструментите. Консумативи.
Ronin - специалист
Защо видиите на свредлата на Хилти за бетон им падат масово видиите преди да са направили 40 отвора....Фи 5 и Фи 6 дълги 70 мм.....нямам обяснение.....това се случва само с тяхни свредла без значение от диаметъра и дължината.....
housedoktor - майстор
Явно са менте ,имам свредла ветерани на Хилти ,но са купувани от Англия и са на много служба.Даже накраиниците ми PZ и PH за винтоверт са хилти и май не съм хвърлял от тях.Не съм имал проблеми с тази марка
Ronin - специалист
Преди 5-6 г. пак бяхме накупили хилти свредла и всичките се прецакваха по същия начин....в понеделник купих няколко бройки на цена от 11 лв и стотинки за брой...пак същата история.....купувам ги от централния им офис .......Имаме много работа и решихме да се обурудваме освен с нови машини(не хилти) и с нови консумативи....днес пробих собственоръчно за 8 стойки всяка стойка се захваща с 4 дюбела което е 32 отвора и видията на новото свредло я няма.....колегите пак същата работа.......в хилти ме питат тухла ли дупчихте........ми дупча си това което ми падне от 7 години.......Ще ходя да се раправям утре .......
rolls - специалист
От известно време (8-9 месеца) ползуваме HAWERA. Уж немски, Киров ги предлагат. Да ти кажа на сносна цена са, а и като качество на са лоши. Из оня ден взехме едни фи8 с 250 мм работна - към 13 лв. и нещо беще едното. Ама тоя дето го пратихме да ги купува му казахме със 150 работна, ама т'ва е друга история ... :-D
moimoimoi - майстор
колега ако дупчиш бетон е нормално,все пак е малък диаметър и катоо закачи на арматура и се чупят
Huhavela - специалист
Започнаха да ги произвеждат в Турция и Китай,затова е така.Докато бяха производство на Лихтенщайн беше съвсем друго качеството.
svetliopi44 - Чирак...
Аз пък на времето си имах оргинални Макита и не се чупеха дори и при арматура ...направо се заваряваха и ставаха обли ...абе сега всичко е менте ...

rolls... Тези HAWERA са меки отзад и се подбиват на 3 пъти няма вадене от перфоратора... не знам колко са били моите HAWERA ама факт...
Ronin - специалист
moimoimoi написа:
колега ако дупчиш бетон е нормално,все пак е малък диаметър и катоо закачи на арматура и се чупят
Бетон дупча ежедневно.....кабелджии.....имаме свредла с неизвестен произход от години......с нас...ние не си подбираме какво да дупчим а каквото дойде......утре ще ги снимам за да ги видите че днес ги метнах в един кашон от яд.......

Перфоратора с който пробивах беше спарки бпр 261.....и с макита 2440 второто.......не е от машините ...
housedoktor - майстор
Сетих се ,че моите бяха произведени в Лихтенщайн
Ronin - специалист
Изображение
Изображение

Ето този сноп от кабел за сот трябва да се закачи на дюбел опашка през 50 см.....отвор Ф 6 .....тоя коридор е 80 м. и още 3 нагоре....че е дупчене ....дупчене е ама да се предадат на първите 15 мин...
80 метра делено на 0.5 =160 отвора по 4 = 640 отвора само за трасето...а има и вертикали....ако едно свредло хилти се чупи средно на 40 отвора за тоя обект няма да ми стигнат 16 свредла .... :? Явно е нечитава работата.....Възмутен съм и за това пиша толкова глупости тая вечер ....но при условие че плащаме 3-4 пъти повече се очаква и да получим нещо насреща...все пак .....абе да му Е.....а м....а...

Тема "Защо Хилти се дънят с свредлата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: