Ел. инструментите. Консумативи.
Някой може ли да ми помогне, като ми каже дали мога сам да си изцикля стар естествен паркет с лентов шлайф ?

Благодаря !
Spokoiniq - майстор
Не, не можеш, гаранция.Ще станат дунавски вълни.Цикленето не е скъпо, натам лакове с междинен шлайф можеш и сам , и на ръка, не с лентовия.
evdoki - специалист
Според мен може, но с уговорката че трябва и преди да си ползвал такъв инструмент. Може и с орбитален шлайф / по- бавно става, но по добре/ или вибрационен шлайф / най бавно, като изключим на ръка/
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ами пробвай. Но, шлайфчето е малко и леко и хем няма да дигне лака, хем тук-таме ще заоре. Машината за циклене си тежи и си натиска...
Пък и честно казано, като ти повибрира 5 мин в ръцете и ако имаш и късмета, все пак, да вдигне прахоляк, мнооого бързо ще се откажеш.
housedoktor - майстор
Правил съм го на къща с проблем с напрежението -става ,но иска финосване после.Я си плати дати го направят както си му е реда с машините и не прави продължителни и прашни експерименти със съмнителен резултат
Ronin - специалист
Става с малък ъглошлайф...в момента работя в едно училище и там една бригада минава с машина а след нея влизат 2-3 момци и с малки 125 мм шлайфове с шкурки минават там където голямата машина неможе...ръбове ,вдлъбнатини...и т.н получава се мн.добре!
rolls - специалист
Ronin написа:
Става с малък ъглошлайф...в момента работя в едно училище и там една бригада минава с машина а след нея влизат 2-3 момци и с малки 125 мм шлайфове с шкурки минават там където голямата машина неможе...ръбове ,вдлъбнатини...и т.н получава се мн.добре!
Да ама с тоя шлайф колко време ще циклиш 20 квадрата?! За малка площ може да става, ама за класна стая дето е поне 45-50 квадрата ...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ronin, супер си, момко. Видял-недовидял.... с малък ъглошлайф минават само ъглите. И то, ако не са махнали первазите, комбинирано с мнооого голяма и стара машина за циклене. Даже професионалист не може да води ъглошлайфа уверено и равномернио, та да мине голяма площ.
Цикленето (както и лакирането с реактивен лак) е нещото за което си заслужава да платиш на деруг да го свърши.
Ronin - специалист
n_a написа:
Ronin, супер си, момко. Видял-недовидял.... с малък ъглошлайф минават само ъглите. И то, ако не са махнали первазите, комбинирано с мнооого голяма и стара машина за циклене. Даже професионалист не може да види ъглошлайфа уверено и равномернио, та да мине голяма площ.
Цикленето (както и лакирането с реактивен лак) е нещото за което си заслужава да платиш на деруг да го свърши.
Малеее......видял-недовидял...чел-недочел......чети пак какво пише ......МИНАВАТ С ГОЛЯМАТА МАШИНА.....ТАМ В ЪГЛИТЕ И ПО НИСКИТЕ МЕСТА САМО ЪГЛОШЛАЙФ............

Пък и моделите на шлайфовете бяха син бош 6-125.....това от недовиждане..... :-D ...а и подиумите които са приблизително 1/4 1/5 от площа на стаята ги минаваха само с ъглошлайф щото са много неравни...пропаднали парчета.......прах....бе кой обръща внимание.......Не се изказвай неподготвен.....аз ги гледам трети ден и са на привършване.....
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Снимай де, снимай резултат от циклене със шлайф. с мастара отгоре, моля
Има ли някой, който не знае как се прави ремонт в училище??

Тема "Лентов шлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: