• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
limp3r - специалист
Здравейте! Обмислям покупка на префоратор и съм се спрял на DH14DL http://www.hitachi-koki.com/powertools/ ... h14dl.html или DH24PB3 http://www.hitachi-koki.com/powertools/ ... 24pb3.html Знам че разликата в цената и силата на удар е доста голяма, но въпросът ми е работил ли е някой с акумулаторния перфоратор и какво му е мнението за него? По-принцип перфоратора няма да бъде скъсван от работа и идеята е да е по-лек за сметка на силата на удар, но ако трябва да правя една дупка 5 мин. то тогава не си заслужава. Ще бъда благодарен, ако споделите вашите мнения и мисли :) Поздрави Limp3r
Последна промяна от limp3r на чет авг 06, 2009 1:34 pm, променено общо 1 път.
rolls - специалист
Според мен няма да е зле да обясниш за какво точно ти е перфоратора. Имам предвид на места от където трудно ше вземеш 220 ли? На високи стълби/скелета ли ще работиш и не искаш кабел да ти се пречка?
Ако искаш безкабелния само заради по-малкото тегло разликата е 200 грама - 2,1 кг. за DH-14DL срещу 2,3 кг. за DH-24PB3. DH-24PB3 го гледам на промоция за 279 лв. (от 330 лв.), а акумулаторния ама на 18 волта - DH-18DL струва 1150 лева. Ако ти се дават близо 900 лева отгоре ... както се казва be my guest! Ама не виждам много смисъл ...
limp3r - специалист
Общо взето ще се използва по стълби и за пробиване на отвори по таван и труднодостъпни места. А това че са почти еднакви по килограми не го и забелязах даже :) мерси. Иначе въпросът ми е дали 1.4J са достатъчни за нормално пробиване на ф8-10 в бетон?

ПС: Къде е на промоция DH-24PB3? Този DH-14DL с 14.4V 3.0Ah Li-Ion тука в Шумен е на промоция 540 лв. от 800 и нещо, което не е зле и затова се чудя.
dragozow - майстор
Със сигурност електрическия е много по-мощен. DH 24PB3 е доста по-евтин и доказано здрав. Цените на моделите с литиеви батерии засега спират купувачите.
rolls - специалист
limp3r написа:
Общо взето ще се използва по стълби и за пробиване на отвори по таван и труднодостъпни места. А това че са почти еднакви по килограми не го и забелязах даже :) мерси. Иначе въпросът ми е дали 1.4J са достатъчни за нормално пробиване на ф8-10 в бетон?

ПС: Къде е на промоция DH-24PB3? Този DH-14DL с 14.4V 3.0Ah Li-Ion тука в Шумен е на промоция 540 лв. от 800 и нещо, което не е зле и затова се чудя.
Драгозов е човека, който най-добре ще ти разясни Хитачи-тата. Аз лично съм фен на Бош. 1.4j за фи6 става, ама за 8 и 10 е малко. Един колега имаше един Скил ... куц до немай къде 1.4j беше и 20 санта бетон с фи 10 го дупчиш 20 мин. И тая бъзикня ти бие повече в ръцете отколкото в стената. Ти си прецени все пак.

За Шумен не съм сигурен дали е на промоция. В сайта на Арго-маркет е. Ти от Шумен ли си?
limp3r - специалист
rolls написа:
Драгозов е човека, който най-добре ще ти разясни Хитачи-тата. Аз лично съм фен на Бош. 1.4j за фи6 става, ама за 8 и 10 е малко. Един колега имаше един Скил ... куц до немай къде 1.4j беше и 20 санта бетон с фи 10 го дупчиш 20 мин. И тая бъзикня ти бие повече в ръцете отколкото в стената. Ти си прецени все пак.

За Шумен не съм сигурен дали е на промоция. В сайта на Арго-маркет е. Ти от Шумен ли си?
От Шумен съм да. А тука точно този не само че не е на промоция, ами и го нямат :-D DH24PC3 е на промоция 318 лв, а из нета е 370...и сега се двоумя какво да правя, защото за къртене не ми трябва (имам DH40MR) ама пък за 38 лв разлика само....човек никага не знае какво ще му потрябва. Но определено няма да е акумулаторния :-D Благодаря на всички за вниманието :thumbs: Ще се похваля какво съм взел като реша.

ПС: Аз съм Хитачи фен. Къртача ми е изял много бой, имам го от 3 години и няма задача с която да не се е справил...и летя от 4 метра и оцеля :-D За Бош ми се развали мнението от зелената им серия и сега не ги и гледам като ми затрябва нещо. Може и да греша незнам, ама не ми се рискува.
Последна промяна от limp3r на съб авг 08, 2009 1:52 am, променено общо 1 път.
Niky77 - специалист
limp3r написа:
:-D Благодаря на всички за вниманието :finga:
Хубаво, ама средния пръст за какво е?
dragozow - майстор
limp3r написа:
rolls написа:

От Шумен съм да. А тука точно този не само че не е на промоция, ами и го нямат :-D DH24PC3 е на промоция 318 лв, а из нета е 370...и сега се двоумя какво да правя, защото за къртене не ми трябва (имам DH40MR) ама пък за 38 лв разлика само....човек никага не знае какво ще му потрябва. Но определено няма да е акумулаторния :-D Благодаря на всички за вниманието :finga: Ще се похваля какво съм взел като реша.

ПС: Аз съм Хитачи фен. Къртача ми е изял много бой, имам го от 3 години и няма задача с която да не се е справил...и летя от 4 метра и оцеля :-D За Бош ми се развали мнението от зелената им серия и сега не ги и гледам като ми затрябва нещо. Може и да греша незнам, ама не ми се рискува.
В Шумен фирма Ампас ни е дистрибутор ама надали ще си отделят от отстъпката. Ти кажи кой от двата (PC3 или PB3) си харесал. PC3 има и къртене, ако не ти трябва си вземи PB3. За цената ми звънни на 0898798624, за членове на форума има малко по-добри цени от тия на сайта.
rolls - специалист
limp3r написа:
...За Бош ми се развали мнението от зелената им серия и сега не ги и гледам като ми затрябва нещо...
Че аз да не гледам зелената им серия!? За синята, демек профи серията ставаше въпрос.
limp3r - специалист
Niky77 написа:
limp3r написа:
:-D Благодаря на всички за вниманието :finga:
Хубаво, ама средния пръст за какво е?
Опс :| Помислих че е Thumbs up, сори.
rolls написа:
Че аз да не гледам зелената им серия!? За синята, демек профи серията ставаше въпрос.
Знам че става въпрос за синята серия..аз имах предвид, че не разбирам как водеща фирма в производството на професионални инструменти може да прави толкова смотана любителска серия, това е.
  • 1
  • 2

Тема "Hitachi GH14DL или DH24PB3?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: