Ел. инструментите. Консумативи.
gaspar - напреднал
Здравейте на всички.
Имам следната драма: реших да си купя винтоверт - насочил съм се към Metabo BSZ 14,4 V.Моля дайте мнения за марката и модела.Ще я използвам за любителски цели,но от опита ми до тук разбрах,че компромис с винтоверта не трябва да се прави.Лошото е,че по магазините го няма в момента.Тоест има го не в комплект с много инструменти,битове и какво ли не ( струва ми се малко подозрително - на него пише "Made in Metabo",a на "нормалните"(които са само те в куфара)-"Made in Germany" :roll:
gaspar - напреднал
Ха,на част от въпроса почти съм си отговорил (трябва само да проверя бар кода).ЕТО НЕЩО МНОГО ПОЛЕЗНО!!!-ако се съмнявате като мен къде е произведена дадена стока проверете ТУК

http://www.izmamno.com/bar-code .

Дано съм ви полезен.Но си остава другата част от въпроса - как ви се струва машинката...
Takezo Sensey - модератор
gaspar написа:
Но си остава другата част от въпроса - как ви се струва машинката...
Да речем, че ни се струва добре, но ти сам спомена :
...Ще я използвам за любителски цели...
Тааа в случая марката продава която до някаква степен уж гарантира качеството на машината . :-D
Машината ми се струва ужасно груба и не удобна, но може и да бъркам. :wink:
Чаро - Акълия
gaspar написа:
Ха,на част от въпроса почти съм си отговорил (трябва само да проверя бар кода).ЕТО НЕЩО МНОГО ПОЛЕЗНО!!!-ако се съмнявате като мен къде е произведена дадена стока проверете ТУК

Дано съм ви полезен.Но си остава другата част от въпроса - как ви се струва машинката...

Хич не се лъжи, това не винаги е истина. Нямам под ръка инструмент на Райдер, но съм сигурен, че кода започва с 380, демек България. Дали? :? :-D
Милен - майстор
gaspar написа:

Ето по адекватна справка за баркодове

http://gepir.gs1.org/V31/xx/gtin.aspx?Lang=en-US

Директно от световната организация по баркодовете GS1
housedoktor - майстор
Работил съм с Метабо лоша дума да кажа не мога(добре балансиран,хубави батерии,приличен въртящ момент ).Дори и при професионална работа би те карала години.Аз също си бях харесал комплекта с куфара и битовете
Gladiator_BG - специалист
в старата работа съм работел с метабо ... моя отдел разполагахме с два боша и едно метабо ... определено метабото НЕ Е добра инвестиция ако ти трябва да работиш за напред за него ... ако искаш просто нещо колкото да ти свърши работа си вземи някоя еднодневка от практикер или баумакс ...
според мен макитата е най подходяща марка за винтоверт но пък е по скъпичка ... приятел ми прави кухнята и той си беше поръчал от англия цели комплект със всички инструменти вътре (зеге, два винтоверта, циркулярче, флекс, пълен набор бургии и камъни, и незнам кво още имаше вътре) ... заедно с куриера му излезе колкото тук да си ги купи полвината по отделно ...
shadowman - майстор
Един глас за доброто старо Метабо, а за новите модели добра приказка немога да кажа, спусъка им заминава за година.
gaspar - напреднал
Gladiator_BG,не мислиш ли,че малко се изказваш пресилено.Чак пък да не е добра инвестиция....Работил съм с такъв модел(производство-2006 в PRC-демек е сглобено в Китай) и бях възхитен.С него се работи ежедневно(не беше мое).Може би не е най-добрата марка,но определено си заслужава.Цена-параметри-качество за мен е най-балансираната машина.А що се отнася до това да си купя няква измислена марка - случва се,но за неща които не са ми много важни...Това което казвам е,че с инструментите не обичам да правя компромис :roll: (естествено се съобразявам и с бюджета ми :-D )
Gladiator_BG - специалист
ми аз правя сравнение с боша и със сигурно мога да кажа че батерията на боша държи поне 3 пъти повече от метабото ... ако ще даваш 70-80 лв за метабо ... то по добре скатай още някоя пара и за ~150 лв си вземи нещо професионално ...
аз например вкъщи съм с Einhell ... пунтамара от всякаде ама за моите мужди ми върши перфектна работа ... два пъти му чупих спусака но беше в гаранция и в сервиза го оправиха ... пада от стълбата и от едно скеле до втория етаж и за мой късмет се оказа голямо куче ... като недостатък е само батерията ... бързо свършва но за това пък съм с две и докато бачкам с едната - другата е в зарядното ...

Тема "Винтоверт METABO ?!? Помогнете !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: