Ел. инструментите. Консумативи.
Draganov - специалист
Колеги,някой да има или да е ремонтирал такъв HOBART
http://picclick.com/HOBART-WELDER-WIRE- ... 64048.html
Опитвам се да го възстановя(взел съм го преди повече от 10 г. леко разкомплектован),успях да подкарам водача на телта и клапана за газ,но му липсва силовия траф,шланга и някакъв контактор (вероятно включващ напрежението към шланга).Схема не можах да намеря (доста е стар модела),сам си нарисувах схема на това,което има в кутията,но остават няколко висящи жици,които може би ще измисля как да свържа,но все-пак ако има оригинал,по-лесно е.
Пускам го с траф 220/110 V,защото си е "от-до" американски.
nikolson - майстор
Трябва да въведете серийния си номер, за да видите правилното ръководство на потребителя за вашето устройство. Ако оставите празен сериен номер на полето, вие ще получите Ръководство на потребителя за модел, който сега се произвежда.
http://www.hobartwelders.com/service/owners-manuals/
Дано свърши работа!
Draganov - специалист
nikolson написа:
Трябва да въведете серийния си номер, за да видите правилното ръководство на потребителя за вашето устройство. Ако оставите празен сериен номер на полето, вие ще получите Ръководство на потребителя за модел, който сега се произвежда.
http://www.hobartwelders.com/service/owners-manuals/
Дано свърши работа!
Колега,благодаря,но влизах там - моя модел е AGH-27 и го няма като избор в списъка.Иначе има и сериен номер 16DA-11408,но явно модела е доста стар.
nikolson - майстор
Draganov написа:
nikolson написа:
Колега,благодаря,но влизах там - моя модел е AGH-27 и го няма като избор в списъка.Иначе има и сериен номер 16DA-11408,но явно модела е доста стар.
Прати им запитване. На времето (в казармата през 1983) имахме момче, което беше завършил гимназия в Англия. Често давахме наряд на КПП-то, та той си беше донесъл една макара Шекспир, като сега го помня, нещо я човъркаше, но не можеше да я оправи и писа писмо на фирмата. Като сега помня как ВКР-то дойде с жипката, накара го да отвори пакета, в който беше нова макара, и т.н.
Тъй че, фирмите навън са доста отзивчиви.
profesionalist_wood - майстор
Кога пък при американците нещо е било стандартно....имам един познат който си купи някакъв заваръчен апарат на Милър Електрик па частите му били скъпи пък и европейските и китайските платки не били ставали с американеца нищо че са аналог...та така с американското
Draganov - специалист
Няма да повярвате! Сутринта изпратих на имейла за връзка молба да ми пратят сервизното описание и преди малко го получих,заедно с придружително писмо,в което ми обясняват,че някои части в него са конфиденциални.И ел-схемата е в бели страници.Но има блок-схема,която ще ми свърши работа.Има и кинематични чертежи на механиката за водене на телта и спецификация на всички детайли.Самите чертежи са правени през 1963г.Дори и 50г. след това,си пазят тайната на схемата,въпреки че е само релейна и се сваля зрително за 15-20 минути.

Тема "Телоподаващо HOBART" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: