• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
lz1tar - специалист
Първият ми въпрос е как да различа оригинална машина на Бош от китайска такава.
Вторият ми въпрос е :попадна ми Бош 11 на изгодна цена,внос от Англия.Продавачът
ми обясни,че е реплика.Какво означава реплика-правена е в Азия и е лепнатфирмен етикет или е произведена в заводите на Бош извън Германия.
splitservice - специалист
lz1tar написа:
Какво означава реплика-правена е в Азия и е лепнатфирмен етикет или е произведена в заводите на Бош извън Германия.
Реплика=Пари на вятъра
манихеин - специалист
Купувах Бош преди няколко години, но съм забравил точно как и къде ставаше проверката дали е оригинален. Имаше нещо с гаранционния срок - попълва се серийният номер на машината на тяхната страница и ако е оригинал, гаранцията важи за сервизите им, ако не е, ти излиза съобщение, че това не е валиден сериен номер.
batkotony - специалист
Dzver написа:
реплика=менте
+1 :-D
Това е модерния и елегантен синоним на думата "менте"... :lol:
nikolson - майстор
Евфемизъм. Да назовеш нещо с друго име, за да прикриеш или избегнеш неприятни асоциации. Сещам се, че навремето военните са различавали "твърди" и "меки" цели. Последното е евфемизъм на живи хора. Или да кажеш ром, вместо циганин, афроамериканец, вместо негър и т.н. Значи-имитация.
housedoktor - майстор
Напоследък се е напълнило с ментета..опс реплики на Бош,Хитачи и Макита .Генерален съвет ако купуваш онлайн : виж модела и сравни по картинка на производителя.На перфораторите менте например пише само hammer вместо boschhammer.Цената е определяща нов про инструмент няма как да е 3 пъти по евтин.Ако купуваш от ръка е по -лесно .Акцентираш на : захранващият кабел ,фирмената табелка с надписите , изработката като цяло.Ако си работил с инструменти на фирмата ще схванеш сигурно разликата когато го държиш в ръце.Аз лично бих купил ползван инструмент с явни следи от употреба вместо почти ново менте за тази цена.Нека някой от работещите в сервизите да обясни за детайли.Бях видял статия на руски по темата ,дано успея да я изровя
marian1 - майстор
Аз съм се научил вече и ги различавам отдалеч :lol: Бощовете - винаги имат разлика в цвета на пластмасата-няколко нюанса - нямат подробната табелка която има на всеки уред - при съмнение - разходи се до някой фирмен магазин и го покажи ако не можеш да го различиш - много често се случва разлика в модел и машина. Мургавелковците в повечето случаи продават ментаци напудрени с талк, имитация че уж е гепена от обект :lol: Проблема е че все по често започнаха да попълват цялата гама от модели....
nikolson - майстор
Мамка му, к*во щях да направя! :butthead: http://prodavalnik.com/vodna-pompa-1-ts ... -i22087949
Гадовете изкопирали шрифта и запазения знак, викам си "бе това нова помпа", кьоря да не би да са почнали да ги правят в Китай-не пише ""мейд ин..". Гледам пак и виждам накрая А. Викам, чакай да отворя сайта им и... :shock:
Че и няма кой да ги спре :axe:
  • 1
  • 2

Тема "Какво означава реплика" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: