Ел. инструментите. Консумативи.
lipeto - специалист
днес си взех това :

Изображение

искам да кажа, че ако го доближиш до стената нищо НЕ ОТЧИТА пълен боклук .... жици яко има подкопони но 220в и ташаци.... пищи и свети чак когато го доближа до жицата..... и сега как подяволите ще разбера дали има кабели там където искъм да дупча???
не купувайте тая простотия.... та си е чист ел.фазомер, а не уред за откриване на кабели с напрежение намиращи се подкопани в мазилка,бетон,гипс.
naB4o - специалист
А кой ти е казал, че не е чист фазомер?! Имах същия уред като бях в САЩ, и тамошните майстори го ползваха точно и само за фазомер.
lipeto - специалист
naB4o написа:
А кой ти е казал, че не е чист фазомер?! Имах същия уред като бях в САЩ, и тамошните майстори го ползваха точно и само за фазомер.
ами консултанта
Милен - майстор
Благословиите ти трябва да са за консултанта или консултантката. Тази джаджа е безконтактен указател за напрежение. Дават звуков и светлинен сигнал при доближаване до изолацията на кабел и ти казва дали кабела е под напрежение. Можеш да откриеш прекъснат шнур но малко трудно и с много голяма грешка ще намери нещо в стената.

Имам този http://www.radimexbg.com/product_images/UT12A.jpg пищи и мига :lol: като подуши ток, ползвам го много рядко и не му вярвам, че няма напрежение ако не реагира.

За търсенене на кабели в стени си намери нещо такова http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=20883
naB4o - специалист
lipeto написа:
naB4o написа:
ами консултанта
Работата му е да ти продаде стоката :) нормално е да те надъха за нещо което продава, и той самият не е запознат :) ако си пазиш касовия бон, иди и го върни.
XpacTa - специалист
Поне кажи за колко пари го взе, защото в Dealextremе са по 3 долара. Моя е от там и също му нямам доверие, защото като го вадя от някоя торба светка - явно засича статично електричество. Ама за някоя и друга проверка си става.

Тема "Купих си controle voltage probe-БОКЛУКК" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: