Ел. инструментите. Консумативи.
kireto1 - специалист
Здравейте на всички.Имам този модел за домашна употреба.
От извесно време като изкам да пробивам нещо трябва да работи около 5 минути за да се включи удъра.Какъв е проблема???
torbalan - Дървен философ
аз имах същия проблем...

отворих го - има един цилиндър и бутало... ще ги намериш лесно :)
сложи грес и го сглоби...

а може да опиташ и през капачката отгоре да го гресираш без да го разглабяш...
kireto1 - специалист
Капачката я отварях ,ама всичко си има ,и то май в изобилие.
torbalan - Дървен философ
...разглабяй и оглеждай...
механизма му е прост и ако има нещо строшено - ще забележиш...

но щом проработва - най-вероятно му трябва гресиране :)
sian - специалист
---Налей малко тънко масло в отвора за бургията да стои изправен за да не изтече ,по възможност по продължително.Вместо грес сложи масло през отвора за смазване не повече от 50 гр. еднократно преди работа. Или да поработи на празен ход, за да смаже добре.
При мен проблема беше превключвателя, от който зависи дали да има удар или не. Направих му малко "побългаряване" и сега вече не се излкючва удрянето и работи без проблем.
gogoqna4kov - напреднал
човека ясно е написал че трябва да поработи около 5 мин и тогава почва да удря разглоби и извади двете буталца внимателно провери за скъсани гумички на буталцата ако са наред прсто ги смажи с масло и го зглоби 300 процента е от тях не си първия които е готов да го изхвърли и аз да го прибера :lol:
kireto1 - специалист
Че не съм първия ,не съм,но със сигорност съм последния който ще го изхвърли дори и ВЪОБЩЕ да не работи :lol:
todor_velikov - специалист
има и друг момент при пробиване в таван ако не си слагате на бургията гуменото уплътнение има вероятност да падне от бетона парченце и да задере ротора и вече имаш само бормашина :cry:
sian - специалист
todor_velikov написа:
има и друг момент при пробиване в таван ако не си слагате на бургията гуменото уплътнение има вероятност да падне от бетона парченце и да задере ротора и вече имаш само бормашина :cry:
Колега ротора освен задвижване на ударния механизъм, подава и въртеливото движение (бормашина)....

Тема "Малък проблем с къртач RAIDER" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: