Ел. инструментите. Консумативи.
vasilevn - специалист
Здравейте! Предстои ми да си изолирам таваните в апартамента с гипсокартон, което ще рече 90кв.м. Ще падне яко дупчене в бетон и за целта ще ми трябва перфоратор. Интересува ме дали перфоратора които съм посочил по долу ще ми върши работа. Според мен като килограми е добре, но не му ли е малко слаб удара и дали ще му останат сили след ремонта да се ползва за домашни нужди /по някой друга дупка през месец/ на това китайче. Ясно е че за къртене няма да става. Благодаря предварително за мненията ви или дайте съвет за друг перфоратор на подобна цена до 230 лв.
Bosch - PBH 2000 RE
цена:219.00 лв.
Лек перфоратор SDS+.
Електроника за избор и регулиране на оборотите.
Фунции: пробиване, ударно пробиване, къртене
Бутон за застопоряване на прекъсвача.
Ляв и десен ход.
Патронник SDS+.
Тегло 2.2 kg.
Препоръчителени SDS+ свредла, Ømm: 4 - 12
Окомплектовка: куфар
Мощност, W: 550
Обороти на празен ход, rpm: 0 - 2300
Удари в минута, бр/min: 0 - 5800
Енергия на удара, J: 1.5
Max Ømm - стомана/бетон/дърво: 13/20/30
Гаранция: 2 години
Произход: Китай
jekasus - майстор
Вече две години ползвам такъв и нямам грижи.
crez - майстор
Аз работя с този на VARO има пълната минимална комплектация на консумативи.
http://www.praktis-bg.com/machines.htm
Rumen Iankov - специалист
И аз го имам същия.Взех го за 200лв заедно с хладилна чанта.Изкъртих 4 бани и се развали.Занесох го в сервиза и там ми съставиха протокол,че не може да се ремонтира.После с този протокол отидох в Практис и ми дадоха чисто нов ,защото беше в гаранция.
vasilevn - специалист
Интересувам се как се представя при пробиване на дупки в бетон? Да не пробива в бетона като хубава ударна дрелка.
rolls - специалист
Въобще не харесвам Спарки, а камо ли да го предлагам на хората, НО това тук е доста по-добре от тоя зеления Бош, дето си го посочил.

Rumen Iankov написа:
... Изкъртих 4 бани и се развали. ...
Е ти малко си се поолял май ... :)
marian1 - майстор
ако crez не е объркал линка, това което ти препоръчва ще ти откъсне ръцете,това не е за таван,много е тежко!
Rumen Iankov - специалист
rolls написа:
Въобще не харесвам Спарки, а камо ли да го предлагам на хората, НО това тук е доста по-добре от тоя зеления Бош, дето си го посочил.

Rumen Iankov написа:
... Изкъртих 4 бани и се развали. ...
Е ти малко си се поолял май ... :)
Е какво да правя нали трябва да се използва.Иначе за бетон пробива ,но е тежък за работа.По-рано имах Крес ,но за 2 години меше 3 на ремонт и като му изтече гаранцията ми искаха 170лв за ремонт и си купих този за 200лв.
vasilevn - специалист
Тези СПАРКИТА не ми вдъхват много доверие с тази едногодишна гаранция
jekasus - майстор
vasilevn написа:
Интересувам се как се представя при пробиване на дупки в бетон? Да не пробива в бетона като хубава ударна дрелка.
Нямаш грижи ,пробих 25 см бетон с 18 мм бургия , само да не я оставаш много да загрява (става въпрос за Бош).

Тема "Въпрос за перфоратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: