Ел. инструментите. Консумативи.
Norek1 - специалист
Здравейте, взех си едно шлайвче Black&Decker KG915 - 115mm , 900W и 10 000 оборота - за домашно ползване .Вчера го пуснах за около 1мин. на празен ход и малко загря отпред и замириса малко, но не на лак ами сигурно защотото за сефте се пуска.Та въпроса ми е дали е нормално така малко да загрява, може да е глупав ама до сега никога не сам работил с такъв инструмент?
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе и аз съм имал ментета - всичките са така - първо почва да мирише, после изпушва и толкоз.

ПП Нали носиш на майтап? :-D
pavkatay - майстор
ако си го купил от магазин с гаранция -не се притеснявай. тормози го. даже го дай и на комшията да го тормози. ако има нещо -да излезе сега. като изтече гаранцията си го къткай или-нов :) . аз преди 4-5 години си купих ел. резачка за дърва БОШ1800 В. приятел ми я взе от киров в софия и ми я донесе-нов модел -в плевен го нямаше още. нарязах един кубик дърва и гръмна. нося я в сервиза в плевен(дикар консулт) . казват ми-такова изделие нямаме :shock: . взеха я за ремонт в понеделник и след пращане за ремонт в софия ми я върнаха в сряда сутринта.оттогава си я ползвам и не я жаля. не загрява, работи ,докато аз не се уморя и въобще -върши работа :)
PLOCHKATABG - специалист
Norek1 написа:
Здравейте, взех си едно шлайвче Black&Decker KG915 - 115mm , 900W и 10 000 оборота - за домашно ползване .Вчера го пуснах за около 1мин. на празен ход и малко загря отпред и замириса малко, но не на лак ами сигурно защотото за сефте се пуска.Та въпроса ми е дали е нормално така малко да загрява, може да е глупав ама до сега никога не сам работил с такъв инструмент?
Не би трябвало да загрее за минута на празен ход, за миризмата е нормално, да замирише в началото.
Прилича ли на това, че не каза от къде си го купил, и дали си сигурен в произхода. Не трябва да се притесняваш, стига да не загрява прогресивно.

http://www.toolstop.co.uk/black-decker- ... 900w-p8212
Johny - майстор
Black&Decker и всички останали дрисльовци от известни марки. Имам неприятното усещане, по-скоро съм сигурен, че ги правят два вида. За такива като нас, дето ни смятат за аборигени и за останалия свят. Само дето "онези" ако им пробутат боклук, така ще ги разнесат по разните му медии и потребителски организации, че ща бъдат щастливи още 2 машина да дадат безплатно, само да си мълчиш.
Навремето си купих един виброшлайф, от тази иначе добра марка, и той се оказа голямо дърво. Купих го от Метро, тъкмо ги бяха открили. Изхвърлих го в крайна сметка и сега съм с един "Райдер", който се оказа много по-добър.
PLOCHKATABG - специалист
Johny написа:
Black&Decker и всички останали дрисльовци от известни марки. Имам неприятното усещане, по-скоро съм сигурен, че ги правят два вида. За такива като нас, дето ни смятат за аборигени и за останалия свят. Само дето "онези" ако им пробутат боклук, така ще ги разнесат по разните му медии и потребителски организации, че ща бъдат щастливи още 2 машина да дадат безплатно, само да си мълчиш.
Навремето си купих един виброшлайф, от тази иначе добра марка, и той се оказа голямо дърво. Купих го от Метро, тъкмо ги бяха открили. Изхвърлих го в крайна сметка и сега съм с един "Райдер", който се оказа много по-добър.
Всички известни марки под общ знаменател, не така.
Ти ако си купил, твоята "известна" марка за 60-80 лв. , моята известна марка е точно 600, и няма как да я сложиш в твоя кюп !

И не ми фали Райдер, а да пренебрегваш марките с име .
Johny - майстор
PLOCHKATABG написа:
Johny написа:
Всички известни марки под общ знаменател, не така.
Ти ако си купил, твоята "известна" марка за 60-80 лв. , моята известна марка е точно 600, и няма как да я сложиш в твоя кюп !

И не ми фали Райдер, а да пренебрегваш марките с име .
Ей, я го покажи този виброшлайф за 600лв.
И може да е хоби серия, може да е юниор серия, но все пак трябва да може и да си вършиш някаква работа с този инструмент, а не да се снимаш с него. И не може един Black&Decker , независимо от коя серия, да е по-лош от един Райдер, освен ако не е нашият случай - правен за аборигени.
И не се бий в гърдите, ако с този инструмент си вадиш хляба. Той се е изплатил многократно.
Само че функционално всеки инструмент трябва да си върши работата.
За пример ще ти кажа, че разликата между професионалната и домашната кафе-машина е, че с първата можеш да направиш 1000 кафета дневно, а с втората да речем 100. Така е и с инструмента, но иначе кафето си е кафе, ако ме разбираш.
vladimury - специалист
Колега и аз преди доста време си бях купил същото флексче. Изкара точно диск и полвина, но нали съм си шматка не можах да намеря каде съм оставил гаранцията и взех, че го разглобих. Пиньона беше толкова изяден, че червяка не го достигаше, но аз си взех една малка пиличка и му възстанових зъбите, подлових му една шайба да ги повдигна ( да може да контактуват по плътно ) и готово 2,5 години никакви дефекти, а аз го ползвам доста професионално. Та не знам твойто колко ще изкара, но мисля че и да бях намерил гаранцията нямаше да го направят толкова добре :-D
rosso m - специалист
Johny написа:
АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ ИМА РАЗЛИКА ДАЛИ ЕДНА СТОКА СЕ ПРАВИ ЗА ГЕРМАНИЯ ИЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ НИЗАВИСИМО ОТ ЦЕНАТА И МАРКАТА Е ИМА НЯКОИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ
Norek1 - специалист
Еми купих го от практикер, изрично е упоменато с упътването, че тоя модел е за домашно ползване.Ами е сега тия месеци ще ми влезне в употрба пак ще видим колко му е живота :lol: Обаче другото интересно е че като го пусна и стисна дръжката яко, вибрира ама тва е сигурно щото е 900В.

П.П. Държа на бъзик :)

Тема "Относно ъглошлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: