• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
ppeettiioo - специалист
Къде мога да намеря батерия за този Bosch ?

Прикачен файл

Изображение005.jpg
Изображение005.jpg (11.68 KиБ) Видяна 10264 пъти

Прикачен файл

Изображение023.jpg
Изображение023.jpg (12.89 KиБ) Видяна 10264 пъти
Takezo Sensey - модератор
Естественно че в КИРОВ :arrow: ЦЪК и ТАШЕВ ГАЛВИНГ :arrow: ЦЪК

.:)
ericmax - помощник
Привет колега,
аз имам Bosch PSR 960.На 9,6 Волта.Батерията е вече на доста време и реших да питам в "КИРОВ",колко евентуално би ми струвала.
След проверка излезе,че ако я чакам 14 дни от Германия,ще ми излезе около 75 лв.На магазина нов струва около 100 лв. и малко!!!!!
По принцип батерията струвала 1/3 от цената на винтоверта-така че карай докато може-после по добре нов!!!!
nasko957 - напреднал
Звънни на този телефон и обясни проблема си. Човека ни сглоби батерия за служебен винтоверт работи 2 години безпроблемно. Тодоров 0887589446
ppeettiioo - специалист
Благодаря много ,дано така излезе по-евтино,защото в магазина на BOSCH са много скъпички.
9,6 волтовите батерии са съставени от 8 на брой акумолаторни елементи(батерии) по 1,2 волта и едиси колко милиампера .

Купуваш от някой вносител на китайски машини една батерия на 12 волта със средна цена 25-30 лв.
Вземаш 8 от нейните елементи и ги монтираш в кутииката на батерията на боша(и това съм го правил)...и вече си имаш нова батерия :idea:

Успех !
nasko957 - напреднал
Да си чувал нещо за подбор на елементите по вътрешно съпротивление? За да го направиш ти трябва половин кашон с елементи.
Наско не съм чувал...
А ти да си чувал, че 9.6 волтова машина може да работи с 12 волтова батерия, или 14.4 може да работи с 18 волта ...е аз пък ти казвам че може :wink: Падам си повече практик от колкото теоритик .

Факта че при мен работи е достатъчно показателен, че може.
По този начи преди повече от 9 години възтанових баретия на мобифон BENEFON SIGMA само за 8 лв. ...

Тааа прекалено малко ме интересува едиси какво съпротивление :wink:

В КОНРАД ЕЛЕКТРОНИКС как мислиш възтановяват батерии :-D

Хубав ден желая !
dtmf - специалист
nasko957 написа:
Да си чувал нещо за подбор на елементите по вътрешно съпротивление? За да го направиш ти трябва половин кашон с елементи.
За какво да ги подбира? Той ще слага еднотипни елементи , и е ясно че ще са с почти еднакви параметри.

Още повече че самите батерии ще са извадени от готова сглобена батерия .
dtmf - специалист
Takezo Sensey написа:
Наско не съм чувал...
А ти да си чувал, че 9.6 волтова машина може да работи с 12 волтова батерия, или 14.4 може да работи с 18 волта ...е аз пък ти казвам че може :wink:
Имам един винтоверт блек и декер KC600H. Работи с 5 елемента никелметалхидрид с общо 6 волта.
Отдавна ме блазни идеята да му приготвя резервна батерия съставена от 2 ли-йон елемента с общо напрежение номинално 7,2 волта , и максимално 8 при напълно заредена. Как мислиш дали ще стане?
  • 1
  • 2

Тема "Батерия за Bosch" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: