Ел. инструментите. Консумативи.
cakev79 - специалист
От вчера ми се върти идеята в главата да си купя оберфреза.Нз обаче каква марка да си взема.Не,че нз кои са качествени.Просто нз дали е оправдано при ползване макс 5 пъти в годината да си копувам нещо марково.Споделете кои какво ползваи за какви нужди.
mladkal - майстор
Моята е БОШ(зелен, хоби) POF1300. Ползвам я и аз толкова 5-10 пъти в годината. За моите нужди и умения е лека, удобна и върши работа. Комплекта съдържаше 2 или 3 размера цанги. Регулиране на обороти, дълбочината-естествено. Купиха ми я приятели за РД преди две години, по поръчка за 30 юбилей. :lol:
Отделно съм я снабдил от "Марина53" с комплект немски фрезери.
Цената тогава в голям хипермаркет бе прИмоционална -некъде са ми се запечатали 230-240 левчета. Комплекта фрезери без прИмоция -трийсетина кинта за 12-18 модела.
За любител и инцидентно ползване е екстра.
доволен съм.
Мое мнение.
k r u m - специалист
Преди 3-4 год си взех ето това http://www.tootoo.com/d-p12886143-Router/ не я ползвам мн често ,но съм доволен общо взето, не е мн ефтина беше около 210лв, предпочетох заради по мощтния мотор 1800вата като недостатък мога да кажа че е малко по тежка и няма застопоряване на копчето иначе се държи доста прилично като се има впредвид че обичам да я тормозя повече :-D :-D .
EDI - майстор
Аз от ПРАКТИКЕР си взех една китайска БЮДЖЕТ, която я продават под различни търговски марки, но конструкцията е една и съща.1100 вата е , до 30000 оборота, цанги 6 и 8, в комплект с кутийка фрезери.На мен ми върши идеална работа, също я ползвам рядко, не професионално.май беше 60 или 70 лева, не помня точно.Така, че ориентирай се към тези модели.
cakev79 - специалист
Послушах колегата ЕДИ.Купих си от Практикер една 1300в,с регулируеми обороти.За сега добре,пробвах се малко.Сега с фрезерите съм малко кът.Има ли от къде да се копуват еденични броики не комплекти.Искам да имам за нут и перо
mladkal - майстор
Цакев, там нямаше ли единични бройки!?
Ако там няма виж по магазините, които продават режещи инструменти, електроинструменти и т.н.
Сега като се замисля тук (в Стара Загора) на малко места съм виждал видове на броики).Все са комплекти.
И не на последно място - Да ти е честита новата придобивка. Да си я ползваш безаварийно и да ти върши много работа.
cakev79 - специалист
Благодаря,дано да е така,пък и чъображението дано работи,че за какво ми е иначе.
griffin - майстор
В ебей има фрезери на бройка, тук в софия в тека също ина на бройка.
Лично аз на друго място на бройка не съм забелязвал.
Borizanov - специалист
Аз си взех комплект на Райдер с 14 или 16 фрезера за 20 лв. Като за любителска работа са перфектни. А иначе хубав марков фрезер е към 40 лв бройката.
cakev79 - специалист
ще погледна райдърските

Тема "Оберфреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: