• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
madsnake - специалист
Здравейте колеги,
онзи ден реших да взема ново зеге, защото старото вече предаде богу дух, а имах едно, което беше прекалено любителско (ако мога така да се изразя). Минах през Бриколаж и видях на промоция Bosch PST 700 на цена около 150 лв, забравих колко точно беше. Понеже видях, че не е made in china се замислих дали да взема него или SKIL 4581. И двете имат почти еднакви функции, а скила съм го виждал как работи и за нещата, за които ще го ползвам би ми свършил работа. Но все пак, ако боша е по-добър бих взел него.
Благодаря за съвета предварително.
torbalan - Дървен философ
боша съчетава китайско качество с европейска цена и реклама :)

лично аз смятам, когато ми дотрябва, да си купя някое китайче...
до сега ползвам BUDGET и RAIDER и не мога да се оплача, особено като се има предвид, че цените им са обикновено няколко пъти по-ниски от аналогичните "маркови" :)

а, и друго - все пак аз съм аматьор де...
madsnake - специалист
Колега имам един райдер от 20 лв. за закърпване на положение, докато взема нещо малко по-добро, но честно казано изобщо не ми харесва как реже това чудо. Аз също съм любител, но обичам като взема инструмент в ръката, да знам че ще ми свърши работа дори за любителската цел, за която ще го ползвам. Затова се причудвах между тези модели, защото дори само като изработка ми се виждат доста по-добри от някой евтин райдер а и имат малко глезотийки, като осветяване и обдухване на сряза, което според мен си е задължително.
torbalan - Дървен философ
:)

ми купи си това, което те кефи...

аз понеже имам един бош винтоверт и дълбоко съжелявам, че дадох 200 лева за това чудо...

за същата сума можех да си купя професионален китайски.... ама който се е прекарал - прекарал се е :)

има една тема, в която на дълго и широко сме го дъвкали качеството на боша...
madsnake - специалист
Именно, и аз заради тази тема се колебая в избора си :) Никой не харесва зеления бош и май ще се ориентирам към скила. Сега виждам, че има един модел 4585, който им е от така наречената мастерс серия и е също на подобна цена. Лошото е, че за скил никъде няма информация дори по външни форуми...
petkov_75 - специалист
Ако се спреш на Skil,аз препоръчвам модела 4370!
Лично аз съм много доволен от него,а и е по-евтин от другия! :-D

Прикачен файл

skil-4370.jpg
skil-4370.jpg (8.13 KиБ) Видяна 5585 пъти
shadowman - майстор
Аз бих предложил Sparky FSPE 80 (ако няма пипано по него в последните 5-6-7 години), тази машинка е железо, но пък надхвърля парите които си отделил -> http://sparkypowertools.com/bg/tools/co ... 28/FSPE_80

Изображение
EDI - майстор
На СКИЛ зегетата за здрави.Ползвам две, от по-евтините.Вчера си намерих гаранционната карта на първото - от 2004 г. е.Работи без проблеми до сега, режа какво ли не - дъски, греди, даже слагам дълги ножове, за домашна работа де, не професионално.Само му се стопи ролката подпираща ножа, ама това е по моя вина, няма кой да капне малко масълце и замина :-D :lol:
madsnake - специалист
Такова спарки съм хващал. Незнам дали е в мен проблема, но ми е крайно неприятно и неудобно да работя с него. Явно съм свикнал на стандартния дизайн присъщ на по-евтините зегета.
Колега petkov_75, дали досега си рязал по-дебела дървесина с това зеге? Чудя се дали му стига мощността за по-яки дъски. Иначе разликата си е 50 лв. с по-голямото, а 50 лв. не са малко :)

П.С.
А и на това по-евтиното бутона му само on/off ли е, или е плавно увеличаване на скоростта в зависимост от силата на натискане?
petkov_75 - специалист
Най-дебелото,което съм рязал е 4,5 см (бук или нещо от сорта беше)!За бутона не съм сигурен - ще трябва да проверя и пак да пиша,но мисля,че не е за плавно включване! :? :-D

П.п.Проверих! :-D Не е такова,но пък можеш по време на рязане да променяш оборотите от тук! :-D

Прикачен файл

skil-4370.jpg
skil-4370.jpg (6.94 KиБ) Видяна 5525 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Bosch PST 700 vs. SKIL 4581" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: