• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
jdraganchev - специалист
Наскоро се сдобих с такава Макита но това, което забелязах, е че патронника е доста плитък (извинявам се ако се изказвам непрофесионано).
Имах преди това Бош 14.4-2, на който патронника беше доста по голям, та искам да го сменя този на макитата.
Четох в тази тема http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... BA#p321218, че препоръчвате Rohm, това ли е патронника, който ще ми препоръчате за смяна на оригиналния?

Да споделя и впечатления, смених си Бош-а само защото тази Макита беше Li и имаше удар модела на Бош-а беше 14.4-2.

Голяма грешка направих :sad: нищо, че не беше с литиеви батерии работеше доста по-приятно. Прословутия удар на макитата не върши работа, с бургия 5 не може да пробие дупка 3 см в бетон! Предполагам, че са малко оборотите, но споделете впечатления и Вие.
valat111 - специалист
Ударнотодействие на Макитата вероятно е само за пробиване в тухли, за бетон трябва перфоратор.
gogo1113 - специалист
Ударният механизъм е за зид /тухла/. За бетон силата на удара е доста слаба, ако ти прави впечатление на всички перфоратори в характеристиките дават силата на удара в J /джаули/ и броя на ударите в минута, докато на този инструмент - не. За отвор в твърда повърхност като бетон не са от значение толкова броят на оборотите на въртене, а честотата и силата на ударите.
jdraganchev - специалист
Абе аз го прочетох, но с бургия 5-ца стария ми Бош без удар пробиваше по същия начин

Дайте съвет за патронника
gogo1113 - специалист
Какво имаш предвид под "плитък" патронник?
jdraganchev - специалист
gogo1113 написа:
Какво имаш предвид под "плитък" патронник?
Може да пъхнеш на дълбочина максимум 2 см в него бургията или бит-а
gogo1113 - специалист
Да, наистина е малко необичайно. Моделът, който визираш предполагам е Макита BDF343SHE.
На пръв поглед патронникът ми изглежда с нормална дълбочина - 30-35 мм. Имаш ли възможност да провериш на друга "Макита" същия модел дали е така, т.е. да не е дефектен самият патронник? Иначе за работа не мисля, че това ще създава проблем, просто е малко не естествено.
jdraganchev - специалист
gogo1113 написа:
Да, наистина е малко необичайно. Моделът, който визираш предполагам е Макита BDF343SHE.
На пръв поглед патронникът ми изглежда с нормална дълбочина - 30-35 мм. Имаш ли възможност да провериш на друга "Макита" същия модел дали е така, т.е. да не е дефектен самият патронник? Иначе за работа не мисля, че това ще създава проблем, просто е малко не естествено.
Поръчах си току що от Ebay.co.uk още едно тяло само (защото имам 2 батерии) така, че ще пиша като дойде
ZEDYCUS - майстор
Имам удоволствието да притежавам 18 волтовата трискоростна 451-ца на Макита, та трябва да ти кажа, че и с нея е невъзможно да пробиеш бетон на удар. Пробивал съм в тухла и мазилка без проблем с 6 мм видия, с друга не ми се е налагало. Иначе за завиване и пробиване си е екстра. Иска се да държиш доста здраво машината, иначе ще я изтървеш. :-D А за лития не съжалявай, случвало се е да не я ползвам по един месец и батерията още е заредена.

Машината ти от къде е купена. В Евросъюза са с патронник на Рьом.
jdraganchev - специалист
ZEDYCUS написа:
....Машината ти от къде е купена. В Евросъюза са с патронник на Рьом.
НЕ е Rohm (поне не го пише), такъв е на обикновенната ми бормашина там си пише даже Rohm. Купих я от колега от форума UK-ска, поне щепсела е такъв.
  • 1
  • 2

Тема "Патронник за Makita 343 Li" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: