Ел. инструментите. Консумативи.
evil - специалист
Здравейте.Ще свързвам един пистолет за прахово с компресор и изникват някой въпроси.
На компресора пише че е 10 бара максимално , мисля че поддържаше 8 при пробата в магазина но на входа на пистолета пише 0,5 Mpa.Отпред на пистолета има часовници на който 0,5 Mpa е на скалата срещу 5 бара.Двете едно и също ли са и как да огранича 8 те бара от компресора до нужните 5 на пистолета :? ,с кран ли?На филтърната група има някакви врътки,те дали могат да ограничат нещо?За тази синята букса на входа на пистолета дали ще е нужен някакъв жак? :roll: Помпенето на гумите на колата е единствения ми опит с пневматиката :-D
снимки пистолет
Изображение
Изображение

снимки компресор
Изображение
Изображение

снимка филтри
http://media.snimka.bg/s1/4965/036173823-big.jpg?r=0
kozl - майстор
На повечето компресори, които заглеждам в магазините има монтиран редуцир вентил. Червената врътка над манометъра за какво служи?
Моя компресор е с два изхода. Единия минава през редуцир вентила и може да се регулира, а другия направо от бутилката.
Ако няма редуцир вентил, продават се отделно. Също като пръскам използвам и влагоотделител. И това се продава отделно.
Такива пневматични системи за връзка мисля, че съм виждал при "Ташев и Галвинг". Аз не съм ползвал от тях.
evil - специалист
О, да сигурно от червената врътка ще се регулира , чак сега забелязах че всъщност е кранче и има ситни надписи от горе, не се върти обаче нито с издърпване нито с натискане помръдва.Имам тръбен ключ но едва ли е уместно.Може би като се напомпи ще може :-D .....Взел съм филтри но не излиза снимката а само линк /не знам защо/ .Да,има и от бутилката изход ,освен тея....А,това на апарата на пистолета ,друг вид бърза връзка ли е?Синята тапичка прожинира навътре както на компресора металните букси/връски/

Тема "Свързване на компресор с бояджийски пистолет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: