• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
новия12 - специалист
понеже темата се пише доста често във форума по различни места - реших да отворя самостоятелна тема по тоя въпрос...
в пловдив цените на елементите са от около 3лв за 1.2 ампера - 5лв за 2.0 ампера - 2.4 ампера около 5-6лв и за 3.0 ампера са от 7 до 12лв. в другите градове едва ли да е по различно положението. може малко да бъркам но с двадесет тридесет стотинки .
дългогодишния ми опит е показал че елементите дали са с пластинки или без пластинки след зачистване и с подходяща паста и хубав тинол се калайдисват и запояват бързо без да се отразява на елементите. не е необходима да се търсят точкови заварчици и да забърквате в допълнителни приключения по тая тема. аз лично използвам тинол марка ЦИНЕЛ. точния модел със съдържанието на марката мога мога да го кажа на интересуващите се . поялника трябва да е добре калайдисан и на оптимална температура - аз използвам 40 ватов ВЕЛЕР. след правилното свързване а то е ПОСЛЕДОВАТЕЛНО - плюс със минус и така на татък...всеки елемент е по 1.2 волта - така че сами можете да си сметнете колко елемента ви са необходими... следва бандажирането и затварянето в кутийката.
ако някой има въпроси по темата ще се радвам да му бъда полезен... :)
Последна промяна от новия12 на нед мар 13, 2011 4:41 pm, променено общо 1 път.
jdraganchev - специалист
Аз си рециклирах батерия на един стар винтоверт, като елементите взех от dealextreme.com
Идват между 2-4 седмици и съм доволен, цените са доста евтини. Със запояването обаче драмата беше велика,
но с паста за запояване постигнах очаквания резултат.
Странното е, че вече година работят :-D :-D
smlxl - специалист
Рециклиране на акумулаторни батериИ е различно от това да си купиш нови такива. Със заглавието си вкарваш в заблуда за същността на темата :!:
новия12 - специалист
колега smlxl искрено се надявам да си технически грамотен и да правиш разлика между БАТЕРИЯ И ЕЛЕМЕНТИ В БАТЕРИЯТА.
ако си прочел внимателно горе написаното - би трябвало да си разбрал че в батерията или в корпуса и - се монтират нови елементи. никъде не е написано че се рециклират елементите. пък ако ти можеш да рециклираш елементи - би ме учудил :?
когато питаш в магазина за твоя акумулаторен инструмент - за какво питаш за елемент или за батерия ??? и като отвориш корпуса или кутийката на батерията - какво виждаш вътре - още батерийки или елементи ??? или имаш спомени като от едно време в матрьошките - в наи - голямата матрьошка отваряш и виждаш по - малка матрьошка...и пак - и пак само матрьошки...
прочети - прочети още малко и тогава пиши неподготвен... иначе пубертетски чатове има безброи в нета...
успехи от мен :)
BAlexandrov - специалист
Аз си направих така 2 батерии с елементи ако не се лъжа по 1.2 Ач размер 4/5 SC, Lava по 2.50 бяха от Пасат електроникс, но... не съм доволен...нямат достатъчно капацитет, но си мисля, че не характеристиките, а качеството е проблемът.
Дайте информация кой от къде и какви сте ползвали с добър резултат.
gogo1113 - специалист
По какъв начин да запоя елементите към свързващите пластини, така че да стане бързо и здраво /да не прегрея елементите, но и да не се счупи спойката/? Къде в София мога да намеря качествени елементи на прилични цени?
новия12 - специалист
колега - в началото на темата съм написал как и с какъв тинол се запояват. при пробата на друг тинол няма да получиш желания резултат - или ще направиш студена спойка - зърнеста - или има вероятност да прегрееш елемента. може спокойно да запояваш елементите с обикновен многожичен кабел - ако са без пластинки. да речем 1.5 кв.м.
smlxl - специалист
Виждам, че освен със смисъла на думите си скаран и с главните букви, голям враг си и на и-краткото, какви ли още пропуски имаш в обучението си не ми се иска и да знам. След като не можа да кажеш едно благодаря, че ти оправям правописа от заглавието, а тръгна да обиждаш определено нямам намерение да те обучавам и технически. Понеже ние пуберите така постъпваме. Показваме на комплексарите кой е по-по-най :-D . С нетърпение очаквам следващата ти тема, на която отново да коригирам грешките ти - технически и правописни :razz:

ПП Какво е това матрьошка? Нещо, като главата ти ли... Вадиш, вадиш, надяваш се, че ще стигнеш до нещо, но уви... :lol:
ПП 2 Ти наистина ли не си чувал, че акумулаторните елементи се рециклират? Ей за тук си тогава с познанията си :toimonster:
новия12 - специалист
колега - в заглавието имам в предвид за рециклиране на елементите от акумулаторните батерии които ползваме за инструментите си - сиреч да си ги подменим в домашни условия след като си ги купим от магазините.
нямал съм в предвид да рециклираме елементите - димек да ги преработваме като отделяме металите и неметалите по химичен или по друг път- нещо което не ми е ясно как става - и после да произвеждаме нови елементи в домашни условия...
а относно правописа ми - приемам твоите основателни забележки... :partyman:
dimitar68 - напреднал
Може би един тъп вапро но ,литиевити батерий могат ли да се рециклират.
  • 1
  • 2

Тема "рециклиране на акумулаторни батерии" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: