• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
Smarin - специалист
Закупих тази фреза "Bosch gof 2000 CE" от един съфорумец (фрезата е чудна , голяма радост) , цангата за захват е 12 мм , а аз като се разрових из нета стигам до извода , че е по удачно да намеря цанги на 8 мм и на 12.7мм.Въпросът ми е дали ще намеря и има ли някаква вероятност да стават цанги от други модели на бош (да не стане така , че цангите са си еднакви , пък понеже искам за син Бош да платя двойно)
PIP - майстор
Честно казано не разбирам точно какво питаш. Защо ти е да сменяш ‘цангата’ (тая дума не я знам)?
Да разбирам ли, че фрезата идва с нестандартна 12мм ‘гайка/втулка’ вместо половин инчова (12.7мм), което ми се вижда странно. Стандартно трябва да е с 12.7мм. Най-добрите професионални ножове са с половин инчови опашки (12.7мм), така че освен ако нямаш ‘стари’ 8мм ножове не виждам смисъл да ползваш по-малка.
Smarin - специалист
Производителя казва, че захвата е от 8 до 12.7 мм , но я продава с цанга 12 мм (8 мм се продават всякакви боклуци , а 12.7 мога да си купя от ибей на много прилични цени , та за това и питам). Захвата е с цанга и затягаща гайка , втулка е нещо съвсем различно (или поне това , което аз разбирам под втулка)
PIP - майстор
хм, странно, моята gof1300 я купих с 12.7мм. Иначе честито за фрезата, аз доста се чудих между двете и се спрях на по-малката заради теглото, но сега често съжалявам понеже моята ми идва слаба от време на време.
lazo_2 написа:
Закупих тази фреза "Bosch gof 2000 CE" от един съфорумец (фрезата е чудна , голяма радост) , цангата за захват е 12 мм , а аз като се разрових из нета стигам до извода , че е по удачно да намеря цанги на 8 мм и на 12.7мм.Въпросът ми е дали ще намеря и има ли някаква вероятност да стават цанги от други модели на бош (да не стане така , че цангите са си еднакви , пък понеже искам за син Бош да платя двойно)
Здравей,
По-трудно се намират фрезери за 12мм, но както писа един колега в темата за зегетата, не е важна толкова машината колкото режещият инструмент. Аз не съм си правил експерименти с евтини фрезери.
На снимката на фрезата която си закупи фрезера e FREUD и струва около 100лв. Купуван е от Габрово по заявка от фирма "ДРАГО-М". Но сега видях че официално го внасят kame. Това са истинските режещи инструменти.
Пример: Преди 3 години си взех фрезер за отвор за панти за 120лв на FRЕUD и до сега не е заточван още. Както и дискове за циркуляра и др.

Мисълта ми е не се скъпи за хубави инструменти, защото си връщат парите многократно.
UNIOR - модератор
PIP написа:
Да разбирам ли, че фрезата идва с нестандартна 12мм ‘гайка/втулка’ вместо половин инчова (12.7мм), което ми се вижда странно.
Кое му е нестандартното на 12мм гайка-втулка, и защо 12.7мм е стандартната?
Не можах да разбера искаш да помогнеш на колегата или просто си пишеш ей така?
И как стигна до този извод:
Най-добрите професионални ножове са с половин инчови опашки (12.7мм)
Така наречените стандарти за захват са следните:
6мм.
6.35мм
8 мм
12мм
12.7мм
И почти всики профили се предлагат с тези "опашки"
Защо тогава има 6.35 и 12.7 си отговорил сам и без да подозираш, това са инчове обърнати в мм.
А кой ползва инчове...?
Да допълня и още нещо което се отнася и за безопасноста ри работа.
90% от фрезерите които са с "опашка" 12 и 12.7мм се препоръчва(от задъжителен характер) да се работи стационарно с машината.

п.п. А хубави фрезери се намират доволно лесно, за сега най доброто на пазара е СМТ и Фройд.Въпроса е дали сте готови да платите за това което ви трябва или искате да минете тънко...А относно колегата от Севлиево, в Габрово може да намериш фрезери поне на три места, Драго-М, Спектър 68, и Енев Пилана.Първия държи някакви модели налични но така или иначе в повечето случаи поръчваш по каталог това което ти трябва.
При мен са само по каталог както и при Енев.
PIP - майстор
Ей така си пиша да те дразня... =D>
UNIOR - модератор
Извинявай, Наистина подпалих фитила .
Дано не съм те убидил :)
PIP - майстор
Няма проблеми,
Аз честно казано дори не знаех, че има размер 12мм, но всичкия ми инструмент е купуван от UK, където живеех и работех 8 години, а там най-масово се предлагат 12.7мм ножове. От там и изненадата ми.
Smarin - специалист
Ех нито един конкретен отговор :) , въпросът ли грешно съм задал или какво :))
  • 1
  • 2

Тема "Оберфреза Bosch gof 2000 CE" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: