Ел. инструментите. Консумативи.
nikibol - специалист
Здравейте.
Налага ми се да правя канали в тухлена стена /стари единички/ и за резна една бетонна плоча с армировка Ф8/2 м. по 2 м./.
Намира ми се едно шлайфче Ф230 см.
Разбрах че може да се одреже или с диск за неметал или с диамантен диск.
С какво бихте ме посъветвали да режа и какво точно да взема, като се има впредвид цена-каачество.
Благодаря Ви предварително.
dpp - специалист
Рязал съм със някакъв уж немски скъп за 45лв и обикновен за 8лв диамантен. Все тая, кофти е само да не случиш на дисбалансиран такъв и да ти тресе машината..Иначе взнимавай и с флекса. Доста често се прецакват четки при рязане с тея мръсотии, обезателно след това го изчисти на компресор или поне го поизчукай отзаде дето са четките.. :)
ebahti - майстор
Неметал се реже като се "обърне" флекса да фърля прахта напред,диамантина и ефтина ще ти свърши работа -само внимавай да не удариш арматура с нея.С диск за неметал може спокойно да режеш плоча с арматура
dpp - специалист
ebahti написа:
Неметал се реже като се "обърне" флекса да фърля прахта напред,диамантина и ефтина ще ти свърши работа -само внимавай да не удариш арматура с нея.С диск за неметал може спокойно да режеш плоча с арматура
Това и аз си го мислех да го направя с обръщането, фрезата за канали на Спарки е така . Мислях да си пригодя нещо за 230мм флекса за смуче прахосмукачката. Но ми се струва опасно , ако подскочи ще ти дойде в краката флекса.. :(
rolls - специалист
dpp написа:
ebahti написа:
Това и аз си го мислех да го направя с обръщането, фрезата за канали на Спарки е така . Мислях да си пригодя нещо за 230мм флекса за смуче прахосмукачката. Но ми се струва опасно , ако подскочи ще ти дойде в краката флекса.. :(
С малък що-годе става, ама с тоя големия наистина си е опасно.

@ ebahti - А и арматура в плочата няма как да не улучи. Все пак иска да я реже ...
iva6ki - специалист
Прави се с такъв вид диск,какъвто и да вземеш върши работа с
малък флекс се контролира по лесно а арматурата си приготвяш
един голям като я барнеш ще усетиш по искрите махаш малкия
и режеш с големия а със диск за неметал става бавно и е голяма
доза риск ,който е за твоя сметка.
То кат с колата : не е*е а гази

Прикачен файл

38c7dc7b192e4549680197c8dc7b8b6a.jpg
38c7dc7b192e4549680197c8dc7b8b6a.jpg (15.38 KиБ) Видяна 11147 пъти
Kasper - специалист
Лично мнение след около 300 м. канали в армиран батен за януари и фавруари до сега.

Не си уточнил канала, но еко е до 1-2 см. ползвай малък шлайф задължително поне 1000W, ако е по-дълбок голямият шлайф.
Ползвам дискове на Скорпио - Словения .. и са произведени там ... за разлика от повечето BOSCH, Makita и т.н боклуци. Вносител за България - http://www.viva-b.com/ -
Звъниш на телефоните търсиш Павлин - шефа много е светнат имного грамотно ще ти обясни точно за какво става въпрос. Имат поне 5 серии от всеки размер в зависимост от натоварването, за стар, за пресен бетон и т.н.

Хубав диск е BOSCH Eco, но по-скъпия че са два модела ина 125мм -25-28 евтиния този който върши работа е около 32 лв.

Арматурата се реже без проблем просто трябва да не натискаш машината, а да я оставиш да си одреже армировката, като е много важно охлаждането на диска - при рязане поддържаш постоянни обороти и ако усетиш че машината ти спира просто я повдигаш. Потърси си и Фугорез (машина за канали) под наем - направена е да е максимално безопасна за ползващият.

А най-добрите дискове са на Хилти ... ама цени .. чудо .....

П.П. При рязането на армировката нарушаваш сериозно конструкцията и ако е носеща стената при най-малките вибрации можеш да имаш много сериозни проблеми ... дано да режеш някоя тераса, а не стена ....
ivanov6600 - специалист
Извинявам се, че пиша на колегата в темата но да не отварям друга.
Имам каналокопна фрезана Спарки със 125мм. и нещо немога да попадна на дискове.
Взех два на Бош ама явно са минали покрай Боша. После някакви Крес или нища подабно и там същата работа, сега така се износил единия, че е 100мм.
Някой може ли да каже приблизителна цена на Хилти.
dpp - специалист
ivanov6600 написа:
Извинявам се, че пиша на колегата в темата но да не отварям друга.
Имам каналокопна фрезана Спарки със 125мм. и нещо немога да попадна на дискове.
Взех два на Бош ама явно са минали покрай Боша. После някакви Крес или нища подабно и там същата работа, сега така се износил единия, че е 100мм.
Някой може ли да каже приблизителна цена на Хилти.
Аз карам още с оригиналните..интересно казваха че били боклуци ама не са мръднали..Вярно още не съм свършил апартамента ама... :?
Kasper - специалист
Пробвай със словенските SCORPIO за армиран бетон, но ако нямаш аспирация (прахосмукачка) каквито и дискове да вземеш няма да работят.

Тема "Какъв диамантен диск за бетон/с армировка/ и тухла да купя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: