Ел. инструментите. Консумативи.
Mitkoasd - специалист
Здравейте! Преди няколко дни закупих този български шмиргел:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Проблемът му според търговеца е че липсва контактор. Та мисълта ми е как се свързва този контактор и какъв трябва да бъде, понеже не съм навътре с тези неща, и Какво Ви е мнението за тази машина? Някакви мнения препоръки и така нататък?
valentin114 - специалист
А дали е трифазен? Снимката на табелката е зле осветена и неясна. Снимай клемите на свързване. Оня краен изключвател /имаше някакво немско име/ само разпада верига при някакви условия...и се поврежда много често.
Mitkoasd - специалист
Ако се вгледаш долу вляво на табелката пише 380 волта. Със сигурност е трифазен.
Mitkoasd - специалист
Тези контактори нямат ли някакви изисквани и условия за машината?
valentin114 - специалист
Имат условия за максимално допустим ток на комутиране, а това го определя мощността на двигателя на машинката...кажи мощността на шмиргела, че снимката на табелката е много неясна и ще определим амперите на контактора.
Mitkoasd - специалист
Мисля че пише 0.35 кW на табелката.
valentin114 - специалист
Ами устройва те КВ-0, 500 V, 50Hz, 6 A, БДС 6012-74...ако не си намериш по-изгоден вариант от разхода по ЕКОНТ бих ти изпратил един, търкалят ми се няколко в чекмеджетата.
zmiori - специалист
Нещо липсва тук. Това "шау бау" какво комутира? На трифазните обикновенно "цака" захранването на бубината на контактора, ако нее пуснат "щита" да не може да се пусне шмиргела. На "бутонерата" има ли вързано нещо? Какъв е захранващия кабел?
П.П. ти си го написал ама кой да чете.
Какъв то и да е контактор ще свърши работа. Възползваи се от предложението на колегата. Там из махалата все ще има жичкаджия за две бири и сладки приказки да ти го върже, нее сложно ама така по нета трудно се обяснява.
Я прегледаи онзи линк на колегата може пък да ти се получи.
Успех.
Последна промяна от zmiori на вт фев 21, 2012 12:26 am, променено общо 1 път.
Mitkoasd - специалист
Ако става въпрос за зеленкото нещо вътре то се ползва като прекъсвач като се пусне назад предпазното стъкло. Хитра работа. А иначе кабела е доста солиден 4Х3 или нещо от тоя сорт.

Тема "Електрически трифазен Шмиргел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: