• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 48
Ел. инструментите. Консумативи.
strash - помощник
Привет! Фрезите за канали на Спарки надеждни ли са при употреба на тухлена зидария и/или/ бетон
UNIOR - модератор
На този линк можеш да видиш практическото приложение на някой инструменти от серията на Спарки, показано е и употребата на фрезата за канали, мисляя че ще ти бъде интересно да го видиш.
http://video.google.com/videoplay?docid ... 4464&hl=en
Модела които ние подържаме е "FK302" това е по достъпния като цена модел , ако си се спрял на "FK 653" този е по скъпия по мощния и по надежден избор, но той е почти два пъти по-скъп.Незнам защо точно на спарки си се спрял , предполагам заради цената,но тябва да имаш предвид че каквато и фреза да си вземеш с нея се работи малко по бавно от колкото ни се иска, тъй като натоварването в лагерите е малко по голямо поради по голямата дължина на вала.
За тъхлена зидария няма да имаш проблем, но както казах в бетон се работи малко по бавно, НО задължително асрирация , иначе на каквото ида се спреш ще имаш проблеми заради праха който се натрупва в машината, вътре.

Прикачен файл

фреза за каналиFK302.jpg
FK302 цена около:230лв+/-
фреза за каналиFK302.jpg (20.8 KиБ) Видяна 16314 пъти

Прикачен файл

фреза за каналиFK653.jpg
FK 653 цена около:550лв.+/-
фреза за каналиFK653.jpg (20.32 KиБ) Видяна 16314 пъти
strash - помощник
Благодаря Unior! Спарки, мисля, че като БГ производство ще имат широко изградена сервизна база. Какво би ме посъветвал за марка в отношение цена-надеждност-подръжка? Става въпрос за изграждане на ел.инсталация
UNIOR - модератор
Мисля че сам даде на отговори на въпроса си.Сервизи колкото искаш, подръжката е сравнително евтина, ще те посъветвам да е купиш от търговец(фирма)която има собствен сервиз и може да отреагира в случай на ремонт в рамките на 5 работни дни, иначе това е перфектния инструмент за изграждане на ел. инсталация и ВиК.
Пожелавам ти успех.
gogolisec - напреднал
Първо да ви се представя - казвам се Георги, работя в инструментален цех към Sparky-Ловеч от 1991 г. насам. Работил съм 3,5 г. на координат, а след това до днес работя на обемна ерозия - 5 бр. Толкова за мен.
Понеже се появиха доста интересни коментари в раздел "Продавам", относно това защо ни подаряват инструменти и колко китайско участие има в машините ни, да ви изясня някои неща, за да не се получават недоразумения.
solo5 написа:
ако ти дават да си избираш, първо питай тук
така по-лесно ще продадеш "подаръка" Laughing
... макар да казват, че подарък не се продавал, ама ако не е от сърце може
Значи ние, обикновените работници нямаме право на избор (с малки изключения), та не мога предварително да давам заявка какво ми трябва. Подарък не се подарява, но ако робуваме на това, то сигурно сега в къщи щеше да прилича на склад на Киров-Бош, при положение, че и съпругата работи в същата фирма и на нея подаряват 2 пъти в годината машини :)
masterval написа:
Друг цитат от Гого:
Благодаря на takezo за подкрепата, а за цената - нека всеки сам да си прецени и да си направи сметката, все пак става въпрос за нови, неупотребявани машини, а сервиз има почти във всички големи градове, надявам се! Все пак си е наше БГ производство, с известен процент намеса от "братята" китайци, но предполагам, че няма да има проблем с отремонтиране (недай си боже) Smile

Все пак, ако съфорумците не са забелязати братята, аз да попитам, какъв е процентът на тяхната намеса?
99%?
В софия съм виждал такива машинки, 1% давам за това, че използват името на българската фирма, всичко друго е китайско...

А от друга страна, аз не съм чувал да се изплащат заплати в натура от 1990 г. насам.
Някой да каже нещо по въпроса? Може и да бъркам, опровергайте ме.
Машините, които ни ПОДАРЯВАТ не са вместо зплата, а нещо като купоните на енергото или пътното и разните му там други подобни, които за коледа и великден дават на всеки работник и служител купон на стойност да речем 100 лв и му казват къде може да го похарчи. Имаше до скоро вариант, при който по желание на работник (служител) му се дават машини на заводски цени, без ДДС и надценката на дистрибуторите, като тази сума се приспада от заплатата. Т.Е. ако някой си хареса определена машина от каталога и има познат , работещ при нас, можеше да си я поръча на доста сносна цена, в сравнение с тази при продавачите на такава техника. Но и това отпадна като вариант, защото по този начин се подбивали цените на дистрибуторите и т. н.
По повод китайското участие мога да ви уверя, че има машини, които не съм ги виждал вътре из завода, а в Практикер фигурират на рафта, като наши продукти. Но това не бива да ни учудва, защото всичко е тръгнало НА ТАМ! Тези, които все още са си наше БГ произвидство имат незначителна част детайли, произведени в Китай. Например прекъсвачи, колектори, електроники и др. Тези 2-те, които продавах са си наше пр-во.
Niky77 написа:
1, Процента на участие на братята не съм го смятал, но ако влезеш в галерията на Спарки, ще ги познаеш по дизайна.Под 5 процента са. 2, Заплати в машини може да не им дават в момента, но до преди 2-3 години им ги даваха. Сега им дават подаръци за Коледа и за Великден. Колегата явно е връзкар, че е взел такива хубави модели. Обикновенно им дават дървета, които нямат продаване. И не го питайте за каква заплата стои, че ще го е срам да каже! А с тези машини гледа да докара нещо допълнително, ако успее.
Процента на машините, които не са наше пр-во, а им лепят само лепенките и аз не го зная, но за толкова години, зная кои точно са наши, защото са ми минали през ръцете. Който го интересува дадена машина, да пита на лични :wink:
Не съм връзкар и нямам право да избирам, а това, че машините са добри е вярно - просто тази Коледа дадоха на всички свестни машинки. Друг път са преобладавали т.нар. "дървета"
Заплатата ми ме удовлетворява в момента, колкото да свържем 2-та края, без глезотии :?

Не мога да преценя къде точно да пусна темата и затова реших да е тук - все пак става дума за елинструменти. Ако модовете преценят, нека я местят другаде. Ако пък смятат, че е в разрив с правилата, да и турят катанеца :wink:
Поздрави!
Милен - майстор
gogolisec написа:
***
Тези, които все още са си наше БГ произвидство имат незначителна част детайли, произведени в Китай. Например прекъсвачи, колектори, електроники и др. Тези 2-те, които продавах са си наше пр-во.

***
Процента на машините, които не са наше пр-во, а им лепят само лепенките и аз не го зная, но за толкова години, зная кои точно са наши, защото са ми минали през ръцете. ***
Е това не го знаех за Спарки. По принцип съм им фен и когато ми трябва машина първо гледам техните, после марковите и най накрая китайските. А това с българските лепенки на китайски машини направо ме разочарова. :?
Имам сигурно 20 годишна ловешка дрелка ЕЛПРОМ Б10П предполагам можеш да я видиш в заводския музей, която работи все още перфектно, .Само и смених патроника че стария го затягах с чук и се скапа. :datz: Флекс МА2001 на 5-6 години без проблем. Тази година си взех и един малък флекс МВ1400 на който му се скапа електрониката за три месеца. В сервиза ме мотаха и увъртаха 1 месец докато решат проблема. Може да е бил от тия с китайските части или от тия с българските лепенки :lol:
dragozow - майстор
Потвърждавам за китайски машини, аз съм им дистрибутор на Спарки. Преди време срещнах случайно един от конструкторите на машини в бившия вече Елпром. Та той ми разказа много интересна история за това как по комунизма изкопирали всичко от AEG и как сега част от машините се правели в Китай. Иначе китайски или не имат добри попадения, сервизната база в по-големите населени места ги прави предпочитани.
gogolisec - напреднал
Милен написа:

Имам сигурно 20 годишна ловешка дрелка ЕЛПРОМ Б10П предполагам можеш да я видиш в заводския музей, която работи все още перфектно, .Само и смених патроника че стария го затягах с чук и се скапа. :datz: Флекс МА2001 на 5-6 години без проблем. Тази година си взех и един малък флекс МВ1400 на който му се скапа електрониката за три месеца. В сервиза ме мотаха и увъртаха 1 месец докато решат проблема. Може да е бил от тия с китайските части или от тия с българските лепенки :lol:
До сега писах на други колеги на лични, че най-слабото място на машините е електрониката. Колкото и да не ви се иска да ме послушате, моля Ви да НЕ предпочитате машините с повече екстри, за да не останете после разочаровани!
МВ 1400 СЕ+ може би е модела, което ще рече - фул екстри, но и много главоболия после. Не е с български лепенки - наше пр-во си е!
http://www.bg.sparkygroup.com/pt_produc ... 82/details
За съжаление не може да се побългари, т.е. да се изолира електрониката и да се върже на късо - има магнитна шайба на ротора, която следи оборотите да не падат при натоварване.
Б8 и Б10 са машини, които са изградили доброто име на "Елпром"-Ловеч = AEG - вярно е и твърдението на dragozow, за това че преди всичко си беше с почти немско качество
Милен - майстор
А имали накаква закономерност по която не просветения може да различи китайските от българските. Например цената предполагам че по-скъпите им модели си ги правят тука а по-евтините са внос. А може и да бъркам.

Едно времешното качество е безпорно за това говори и масово разпространеното нарицателното име за ъглошлайф в бившите съветски републики - за по кратко ги наричат «болгарки» :)

http://www.eletos.ru/articles/129/2365.html
http://instrumentik.ru/cat90f0c1s0p1b50.html

Makita и Bosch с прякор болгарка :cool:
solo5 - майстор
gogolisec, не че нещо, но ако смяташ да не напускаш скоро пише по начин, че да не могат да стигнат до теб после
всяка фирма би се възпротивила на такава информация, която може да доведе до спад в продажбите и
Спор няма, че инфото е много полезно за нас като обикновени потребители, но със сигурност, от маркитенга ви няма да му се зарадват

P.S. иначе МВ 1400 СЕ изглежда страхотна машина, но след като електроника и не бива, надали някой ще я предпочете
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 48

Тема "Инструментите на Sparky - Ловеч" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: