• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
kimito81 - помощник
Моля за мнение лазарен нивелир SuperCross-Laser! http://www.elko.bg/product-376.html или
http://www.umarex-laserliner.de/cms/ind ... 2%8C%A9=bg
Ясно ми е че марки като DeWALT, Stanley и др. са по добри но , мога да си позволя само до тази цена!
Лазера ще ми е необходим за строителни дейности в апартаменти (гипс-картон,фаянс,ВиК и др.)!
Някой ако е ползвал този вид нивелир ще се радвам да сподели своите впечетления ! :?
mladkal - майстор
Бих заложил на UMAREXa, въпреки че и двата лазера са идентични като своиства - магнитно успокоение, 2лъчеви и т.н.

Желая ти късмет в избора, а нека той ти донесе повече и доволни клиенти, които пък от своя страна парички за DeWalt и подобните "мерцедеси" :)
Kumay - майстор
В други теми съм обяснявал за Umarex, ще повторя с две думи - изобщо не е по-лош от другите!
Не са толкова популярни като марка у нас, но са от водещите в бранша!
Не гледах дали е показано на клипа, но има една функция, която другите я нямат - при заключено положение/транспортно/ включваш един или двата лъча и можеш да дадеш наклон, който желаеш!
Да се пази от падане, защото при този клас ремонта е безсмислен!
Без пръта, само със стойката, цената е 178,80лв!
Успех!
marian1 - майстор
Тц, и стенлито има заключване на лъча....
ivanovrg - специалист
PLS също се заключват
Kumay - майстор
marian1 написа:
Тц, и стенлито има заключване на лъча....
ivanovrg написа:
PLS също се заключват
Благодаря, сега знам! :wink:
новия12 - специалист
Темата е дъвкана многократно във форума. Работил съм няколко модела и съм имал възможността да направя сравнение между DEWALT DW087 - PLS -STANLEY - и някакъв модел на SKIL и един B&D .Просто бяхме няколко бригади на един МОЛ.
SKILA и B&D не стават за никъв х-й. На 10 метър лъча им толкова е блед и незначителен че трябва да се работи в нощни условия . Да не говорим че на това разстояние лъча им е широк 2 сантиметра.
СТЕНЛИТО работи със сравнително тънък лъч но е слабо видим - без очила.
ПИЕЛЕСА се оказа доста над изброените марки. като видимоста му е добра и дължината на лъча както и над 10 метра лъча му е тънък и не е необходимо да се взима средна точка.
Нещата при DEWALT DW087 стоят по съвсем друг начин. Голяма видимост - тънка линия дори и на 15 метра. Когато се използва вертикалата - оптиката му е така конструирана - че лъча го хвърля дори зад него.
Колега - моя съвет е посъбери още някоя парица и си вземи нещо което ще ти служи вярно. Виждам по Английски сайтове DEWALT DW087 вече са по 90 - 100 паунда. Говорим за употребявани . Не си прави експерименти с разни марки и модели. Един колега си продаваше PLS - ако имаш интерес - на ЛС
Бат Иво - специалист
новия12 написа:
Темата е дъвкана многократно във форума. Работил съм няколко модела и съм имал възможността да направя сравнение между DEWALT DW087 - PLS -STANLEY - и някакъв модел на SKIL и един B&D .Просто бяхме няколко бригади на един МОЛ.
SKILA и B&D не стават за никъв х-й. На 10 метър лъча им толкова е блед и незначителен че трябва да се работи в нощни условия . Да не говорим че на това разстояние лъча им е широк 2 сантиметра.
СТЕНЛИТО работи със сравнително тънък лъч но е слабо видим - без очила.
ПИЕЛЕСА се оказа доста над изброените марки. като видимоста му е добра и дължината на лъча както и над 10 метра лъча му е тънък и не е необходимо да се взима средна точка.
Нещата при DEWALT DW087 стоят по съвсем друг начин. Голяма видимост - тънка линия дори и на 15 метра. Когато се използва вертикалата - оптиката му е така конструирана - че лъча го хвърля дори зад него.
Колега - моя съвет е посъбери още някоя парица и си вземи нещо което ще ти служи вярно. Виждам по Английски сайтове DEWALT DW087 вече са по 90 - 100 паунда. Говорим за употребявани . Не си прави експерименти с разни марки и модели. Един колега си продаваше PLS - ако имаш интерес - на ЛС
Дотук добре описано и казано!Обаче нищо не спомена за отклонението което дават.А има такова даже от фабриката го признават.Питам от любопитсво де като сте тръгнали да споделяте опит с лазери. :?
новия12 - специалист
Бат Иво въпроса ти е правилен и веднага ти отговарям.Направихме и експеримент като наложихме на една равнина няколко лазера. На 15 метра имаше минимални отклонения. Но въпросите на които не си отговорихме и възникна спор са следните - кой лазер не е точен. Спрямо кой ??? Естествено и наложихме нивелир - алуминиев - уж марков...После спора продължи дали нивелира е точен - бил SOLA. ??? Говорим за милиметри отклонение нарисувана черта дълга 10 метра от лазер поставен пак на такова разстояние...
Абсолютната точност е за NASA. :wink: Ние не работим там... Пък и парите ни не са като за в NASA :wink:
kimito81 - помощник
Благодаря за мненията.Стигнах до извода че, за моята работа "УРЕДЧЕТО" ще ми свърши работа!
Деволта много ми допада но, цената му е по висока и не мога да разбера каква тринога трябва за него и съответно каква е цената!!!
От Ebay единствено ме притеснява гаранцията, ако излезе някой дефект!
  • 1
  • 2

Тема "Мнения за лазарен нивел!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: