• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
здравейте на всички,решил съм да си купя малък ъглошлаиф и се двуомя между тези двата http://tomika.bg/index.php/detail/view/623 и този http://www.proshop.bg/rw/items/311709-b ... 5-cie.html според вас кой е за предпочитане.предварително благодаря на всички които ще ми помогнат!
rolls - специалист
Имам същия Бош и съм много доволен от машината, но с Макита-та не съм се сблъсквал и не мога да кажа нищо за нея.
За работа с една ръка не е чак перфектен, защото не е много лек (а Макита-та даже е по-тежка) и е дебел, а ръката ми малка. Спомагателната ръкохватка е гумена и наистина обира вибрациите, което е плюс при по-продължително шлайфане. За рязане също няма грешка с тоя мощен двигател. Полезно е, че има и върток за избор на оборотите. При Бош-а е отзад до захранващия кабел. При Макита-та ... не знам къде е. Сигурно пак е там.
Иначе екстрата "Защита от повторно включване" е доста удобно нещо, особено на обект, където на един разклонител са навързани много машини и докато си бачкаш някой реши да пробва дали точно твоя кабел не е излишен.
rolls mersi za otgovora,sega 6e iz4akam nqkoi da se izkage i za makitata i togava 6e re6a.
gogo1113 - специалист
Здравей колега! Наскоро и аз имах подобна дилема - кой да си купя. Сравнявах освен тези модели и такива на Метабо. Макита-та стои по-неудобно в ръката, моторът й е по-шумен, не установих дали предлага константна електроника - да поддържа автоматично постоянни оборотите на двигателя при натоварване, дали предлага съединител - при заклинване на диска в материала автоматично да изключва машината. Също така, при Бош предпазителя се регулира по-лесно - захванат е със скоба, а не е закрепен с винт. Също така само Бош дават информация и за изходнта мощност на машината, а не само за консумираната такава. Не на последно място е и цената, Бош се оказа най-изгоден и не е за пренебрегване - made in Germany, както и Метабо. Поради тези причини се спрях именно на Бош. Ако и ти избереш тази машина мога да ти помогна и с отстъпка от цената - оказа се, че мой съученик има възможност да ми направи тази услуга.
dimitar68 - напреднал
И ас се оглеждах за шлаиф и се спрях на БОШ, но не разбрах дали четкити им са самоискючващи и дали има голямо значение тази опция :?:
Kumay - майстор
gogo1113 написа:
Здравей колега! Наскоро и аз имах подобна дилема - кой да си купя. Сравнявах освен тези модели и такива на Метабо. Макита-та стои по-неудобно в ръката, моторът й е по-шумен, не установих дали предлага константна електроника - да поддържа автоматично постоянни оборотите на двигателя при натоварване, дали предлага съединител - при заклинване на диска в материала автоматично да изключва машината. Също така, при Бош предпазителя се регулира по-лесно - захванат е със скоба, а не е закрепен с винт. Също така само Бош дават информация и за изходнта мощност на машината, а не само за консумираната такава. Не на последно място е и цената, Бош се оказа най-изгоден и не е за пренебрегване - made in Germany, както и Метабо. Поради тези причини се спрях именно на Бош. Ако и ти избереш тази машина мога да ти помогна и с отстъпка от цената - оказа се, че мой съученик има възможност да ми направи тази услуга.
Ти май само Боша си гледал
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=178P8lNkAeI[/youtube]
Прикачен файл:
9565CVR от _Томика_.jpg
Армагедон - специалист
Ако не те притеснява, че е китайска сглобка вземи си Боша
Последна промяна от Армагедон на пон апр 25, 2011 12:04 am, променено общо 1 път.
на боша пише че е произведен в германия но наистина това не пречи да е пак китайско,ами макитата къде ще е произведена дали и тя не е в китай!
Kumay - майстор
Virt2al написа:
на боша пише че е произведен в германия но наистина това не пречи да е пак китайско,ами макитата къде ще е произведена дали и тя не е в китай!
Този модел на Макита се прави в Англия, не че има значение дали се прави в Китай, Англия или в Щатите!
Разберете - няма значение къде се прави, а как!
добре де как се прави според теб по-добра ли е макитата от боша
  • 1
  • 2

Тема "ъглошлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: