Ел. инструментите. Консумативи.
comunikator - специалист
Здравейте чудя се дали да си взема ето този електрожен на Ейнхел http://www.onlinemashini.bg/elektrojen- ... 151-2/5050
Малко съм скиптично настроен към марката,но няма да го ползвам професионално,а само вкъщи за дребни неща 1-2 пъти в годината :wink:
novgradski - специалист
Вероятно ще получиш различни отговори ,но "За толкова пари - супер"...и може би в 80% от случаите,ще ти върши работа.
Въпреки всичко бих те посъветвал за апарат с по-към 150А зав.ток.....па дори и български.Така ще можеш спокойно да работиш и ф3,25мм електроди.
Направил съм си 2 електрожена,но съм гледал да имат поне (грубо казано) 7 kW.
colyo - специалист
Ако имаш на лесно магазин на ЕВРОМАРКЕТ погледни там. Преди няколко месеца взехме от там много сладко електроженче за 230 лв. BLACK POWER мисля, че се казваше. За домашна употреба е супер. Ако е за професионална дейност, най-евтиния вариант е около 600лв за 160А.

ПП-Като гледаш амперлъка на инврторните, смятай го с 40% надолу, демек 120А отговарят на 72А.

Бих добавил даже да е поне 160-ка, за да можеш да караш спокойно и 3,25 мм.
comunikator - специалист
Аз не мога да заварвам професионално,в момента се уча,заварявам дребни неща и за предимно такива дребни неща ще ми трябва.
velsi - Почетен майстор
С това нещо най-вероятно ще си останеш на ниво учене, а професионална заварка колкото и да се опитваш никога няма да направиш. Виж да оплюеш две железа, така че да изглеждат заварени, да за това става.
LazarGanev - "Велик майстор"
Добре е да си има човек един такъв Ейнхел, за да го дава на комшии и приятели, когато не може да отказва. Навремето си бях взел един шлайф от Бриколажа за 12лв точно с тая цел :wink:
jekasus - майстор
Шлайфчето живо ли още?
LazarGanev - "Велик майстор"
Живо е, ама като го дам на някой повече не поисква :-D
comunikator - специалист
Е то ако можехме да си купуваме само профи инструменти нямаше да е лошо и щяхме да си спесяваме много излишни коентари,но уви не всеки може да си позволи да си купува само най-доброто.
Дайте да направим една кампания: да помогнем на "comunikator" да си купи професионален електрожен. :roll:
MamaMy - майстор
Колега, по-добре си потърси втора употреба, трансформаторен. Аз така си купих от един форум след като пуснах обява, че търся. Електрожена е правен, но е много мощен и работи страхотно. Вярно, че в последствие налях още 3 пъти по толкова в него по малко, за кабели, диоди и други, но тези пари нямаше начин да ги заделя на един път. Сега имам това което исках почти на същата цена. Да не говорим, че в началото исках само да се науча да заварявам, а в последствие вече желанията ми се увеличиха. :-D

Тема "Електоржен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: