Ел. инструментите. Консумативи.
Kirilpm - специалист
Вчера видях как един приятел наряза тръби под ъгъл 45 градуса и с каква точност стана сглобката и ми останаха очите с доста тежък ъглошлайф и една проста на вид стойка,но е направена да е универсална и именно това не ми харесва.Аз имам шлайф от най-старите български,Елпром Ловеч баш най-старите с алуминиев корпус,и само него ще ползвам за тази стойка.Забелязах,че и от долу има нарязане резба за дръжка,което значи,че това ми е втората опорна точка.Идеята ми е да използвам панта от врата заварена за метална плоча,на която да се се държи шлайфа,края в който е копчето ми се пада в ръката и с него натискам надолу,в начално положение го връща пружина.Въпросите ми са относно линеала и захващането,т.е да не се получи така,че докато го натискам към матеряла да ми скочи в ръцете.
marian1 - майстор
ми що не снима стойката бре човек, пък я направи същата - или поне я покажи тук.
Kirilpm - специалист
Стойката е с едни винтове с пета по-универсална е направена като дърводелска стяга е захвата,аз съм измислил захващането вече.Eто така:http://www.onlinemashini.bg/gallery/0/1 ... fb-724.jpg
Тая дръжка,която се държи на двете нарязани резби за дръжка отгоре и отдолу,ще е прикрепена за рамо,заварено за панта.На корпуса има зъб,ще направя дръжката така,че да не позволява машината да се суче на ляво и на дясно,ще е успоредна на стойката,и ще я натискам надолу без допълнителна ръкохватка,ръката ми се пада там където е копчето.Въпроса ми е как да направя линеала раздвижен за да мога да режа на 30 45 и 60 градуса примерно и как да разграфя основата където е линеала,за да не се налага всеки път когато сменям ъгъла да го нагласям с ъгломер.
bulhomes2 - майстор
Да улесня малко другите - ето снимката от горния пост
Изображение
kapanec - специалист
аз си правих точно такова нещо преди 6-7години но така и не съм го ползвал като си ходя на село ще го снимам. :drinkers:

Тема "Стойка за ъглошлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: