Ел. инструментите. Консумативи.
:?
Здравейте!

Купих си прахосмукачка от Лидъл с малко късмет, която се оказа доста удачна...
За нещастие, инструкцията за експлоатация беше взета предварително от любознателен "гражданин" и сега търся някой за да си я преснимам, не че е кой знае колко сложно де, но все пак обичам преди да ползвам нещо, да разбера как функционира.
Ако някой има - ще съм благодарен да ми каже - :drinkers: !
wladimir1
Това е супер готин въпрос, все едно да кажа аз купих си кола, някой да ми даде сервизната книжка, че я няма...

Нещо марка, модел да кажеш, а и това с липсата на упътване в окомплектовката и то на български език е незаконно, отиваш, говриш със супервайзер на отдела/магазина и си искаш едно, ако нямат - на КЗП!
Ха, ха! Ами то в Лидъл можеш да си купиш инструмент само с "тяхната" марка - Parkside. Фактически обаче е производство на Grizzly. Нямам книжката, защото недобросъвестен "гражданин" както писах, я е гепил, а от магазина няма как да ми дадат книжка - тез прахосмукачки са се свършили първите 5 минути след отварянето.

Въпросът беше към щастливец, който е успял да си я закупи :partyman: . Търсих навсякъде в интернет, но не успях да намеря ръководството. Гледам, на контейнера има два отвора - един долу, другия горе - кой е за водата ? Вътре има един филтър като на кола, а отделно хартиена торбичка - сигурно за сухото почистване. За пръв път виждам такава прахосмукачка...

Аз досега съм си купил няколко инструмента техни и съм много доволен - не са за професионална употреба, но са класи над einhel.

P.S. ето тук можете да я видите... http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg ... _10532.htm
Kumay - майстор
wladimir1 е прав - длъжни са да ти дадат книжката!
И как в първите 5 минути свършва уреда, а някой е откраднал книжката :? Просто такава е нямало!
Заплаши ги с КЗП и ще ти я напишат ако трябва! :axe:
:lol: Ами аз като отидох около 8 часа сутринта, имаше само един отворен кашон и в него се мъдреше прахосмукачката. Брей , викам си , а къде са всичките и приставки - удължители и т.н.? Извиках управителя - симпатяга, почна да се тюхка - кога успяха да дигнат всичко? Тогава забелязах, че местото в кащона е твурде малко и помолих човека да я извадим, отворих я и вътре си бяха останалите неща... Ончи пич е гепил само книжката...

Та не искам да действам с лошо. А пък и не смятам, че една прахосмукачка може да ме спре :supz: Все пак аз съм разглобявал доста по-сложни машинки :-D И съм ги сглобявал после де... Но все пак бих искал да си намеря книжката.
wladimir1
Търсих моделът в немския Lidl - тцъ, изкочи в гръцкия, но тоя език не го знам, макар да имам 4 на изпита по старогръцки преди доста години... За съжаление таквоз нещо като User/Service Manual за "Parkside Vacuum Cleaner" онлайн не открих, съжалявам, отивай да ги караш да ти пращат гръцката книжка, защото това си е стока от там, а нашият Lidl е техен кош за отпадъци принципно. :wink: Moже да пишеш на мейла за контакти също така.
Здравей!
Добре пък, че аз преди много време учих немски в училище,
така, че успях да се ориентирам в сайта на grizzly.biz, които
са истинският производител на прахосмукачката и видях
книжката на по-разбираеми езици . :lol:

Апропо - съвременният гръцки е толкова близо до старогръцкия,
колкото съвременните гърци - до елините... :mrgreen:

Ако и на теб ти трябва, ще ти я пратя...
Забравих да кажа и друго - видях същата прахосмукачка в М-ю Бриколаж,
само че носеше фирмата 'Metabo'... :finga: Е, и цената беше 319 лв.
wladimir1
А стига бе, аз също съм немски възпитаник (ПЕГ "Бертолд Брехт" - Пазарджик), ама нали видя аз търсих за "Parkside Vacuum Cleaner" и съответно нъцки... :? :lol: :)

Това за Метабото - сериозно ли, защото, ако е така, направо да тичам да взимам една, промото не е свършило още, но едно ме спира, наистина имам приятели, които даже са правили някои каргота от гръцко и тук в тоя Lidl наистина иде отпадък, 6 от тото е да уцелиш нещо не "като за нас"... Късмет и безаварийно ползване, на картинките изглежда доста солидно, аз днес следобяда също обикалях за прахосмукачка, но така и не харесах нищо...
sek.1 - специалист
На това чудо къкви са му реалните размери че никъде не ги намирам ?

Тема "Купихте ли си промишлена прахосмукачка от Лидъл?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: