• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
cakev79 - специалист
До сега ми се е налагало веднъж да ползвам такава машинка и то чужда,някакво менте.Дори не съм се и замислял да си копувам.В събота обаче ходих на един битак и там окото ми хвана едно Ryobi,съжалявам,че не записах модела му да го разгледам подробно.Та цената му беше 40лв.Пробвах го дали работи.В началото само се завъртя мотора.Помислих,че има някаква блокировка на диска.Отново пробвах и тръгна и диска.Може и самия диск да не е бил затегнат и да се е натегнал сам от въртенето.Дайте ми съвети,а ако някой има нещо читаво за продажба да предлага.
vice5554 - напреднал
ръчните циркуляри имат плавен старт става въпрос за хубавите ако риоби-то не е менте е нормално да издава звуци в старта като на развалено - смисъл да припуква все едно няма мощност ... но за проба вземи едно парче мдф,осб или пдч 2.0 см и го напъни когато засили на макс да чуеш звука дали има малмощност - специфично е но вземи някои дърводелец за да ти каже по-точно че като те гледам тебе нямаш никъв опит в тая насока :)
cakev79 - специалист
Вчера получих оферта за един Райдър.Оставен е в сервиз и не е потърсен.Търсят му 35 лв,нов е 70.
vice5554 - напреднал
и 20 лв са му много ...
comunikator - специалист
За райдъра ако го взимаш трябва да искаш и пари да ти дадат :lol:
cakev79 - специалист
comunikator ти лично с колко инструмента от тази марка си работил.Не се дразня,но за да коментираш трябва да имаш някакво наблюдение....
comunikator - специалист
Имам наблюдение в цеха имам 2 зегета,3 виброшлайфа, 2-3 бормашини,1 флекс, 1 пенделче което се крепи ама не се и работи много на него това е в кашони,а в момента има в гаранция още 2 виброшлайфа с които се работи 1-2 и после в сервиза.
На шефа ми съм му казал да не ми влачи тия боклуци в цеха ама не ме слуша и сега си работя с мой личен инструмент. :cool:
cakev79 - специалист
А ще споделиш ли каква марка е твоя виброшлайф
comunikator - специалист
Зелената серия на Bosch PSS 250 AЕ, не е кой знае какво ,но ми върши работа.
Chefo77 - майстор
comunikator написа:
Зелената серия на Bosch PSS 250 AЕ, не е кой знае какво ,но ми върши работа.
Супер!
Хайде сега направи сравнение на цените на виброшлайфите, които купува шефа ти и твоя и ще разбереш защо ги купува. Най-малкото защото в цеха не си ти единствения и ако се прецака единствения виброшлайф (щото твоя Бош е на цената на 5 други), не може да се позволи всички да стоят без работа. А и точно при виброшлайфите (обикновените) няма особена разлика в качеството на крайния резултат, по-скоро в начина на закрепване и в по-малките вибрации за работещия. Виж, при ексцентриците е друго, но май темата е за машинките от 30 лева ...
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за покупка на ръчен циркулярен трион-втора ръка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: