Ел. инструментите. Консумативи.
wladimir1
Дойде лятото, отпуските и ... домашния ремонт. :) Трябва ми бормашина с удар, реверс и потенциометър за оборотите. Ще се ползва за нормалните неща, пробиване в зидария (без железобетон), дърво, като винтоверт и т.н. Няколко пъти ще се наложи да разбъркам лепило в малки количества - половин кофа на ден рядък разтвор теракол - за шприцоване/основа на мазилка...

Търсенето ми по сайтовете доведе до тези няколко модела:

1- Sparky БУР 130Е 500W ~ 107лв. - леко скъпа ми идва за тази мощност...
2- Sparky БУР 150Е 600W ~ 115лв. - много хвалена, почти универсална, колебая се...
3- Perles SRE 4-613 600W ~ 114лв. - скъпа е в България, в Германия е 40 Евро, което на фона на 114лв. е грабеж, иначе е професионална и от добра марка уж... стига да не е китайче...

Над бюджета ми, но ако някой ме убеди, че си заслужават, ще прежаля още 50 пари:

1- Sparky БУР2 160Е ~ 155лв. или по-старият Sparky БУР2 160МЕ ~ 145лв. - много ги хвалят, но 150лв. за домашен ремонт и относително рядко ползване като, че ли ми идват повече чисто психологически...

2- Metabo SBE 550 ~ 160лв. - доста скъпичка и малко слабичка за целите ми, но с хубав двигател (по описание), пак проблемът с чисто целевата мотивация за харч...

ПС: Ако има нещо, което съм пропуснал - допълвайте и давайте препоръки, насоката пък към конкретен модел от изброените ще е безценна, че се чудя вече няколко дни, а ремонта не търпи голямо отлагане във времето...

ПС2: Всякакви марки като Rаider, Einhell, Skil, зелен "Bosh" и т.н. не искам да ги чувам и виждам в темата, едно, че са ментета, друго, че някои от тях не си знаят парите, а са пластмаси с марка на тях (зеленият Bosh и Skil-ът имат пластмасови колела на роторите си примерно, не на всички, но знае ли човек на каква бройка ще попадне...) Та мерси за такава препоръка, евтино от тези ментета не искам, омръзна ми да ги връщам по магазините, слава Богу, досега нямам отказана рекламация - те си знаят какво продават и само се подхилват и ми дават парите...
RABATA - напреднал
Не мога да ти препоръчам каква бормашина да си купиш, но има една Ловешка фирма, която ги продава бая по евтино!

http://www.devimax.com/language/bg-bg/p ... -bk-3.aspx
wladimir1
RABATA написа:
Не мога да ти препоръчам каква бормашина да си купиш, но има една Ловешка фирма, която ги продава бая по евтино!

Супер, но ще се ползва в Пловдив, съмнявам се искрено Томика и тези да са в добри отношения чисто от сервизна гледна точка просто... а и Томика дават 2г. гаранция на Спарки с профилактика на 1-вата, а не както останалите на 6 месеца, но както и да е, аз машина да избера - търговци в Пловдив бол. :) Мерси все пак.

ПС: В комплекта BK3 е БУР 131E, която адски прилича на китайски ментак - патронника, корпуса никак не са ловешки според мен, лошо няма, но затова не ми е и в списъка горе...
Kumay - майстор
За домашни ремонти по-подходяща е БУР2 160Е! Вярно, че е по-голяма и по-тежка, но става и за бъркане в малки количества. Другите модели са едноскоростни "черупкови" модели, подходящи за пробиване на дърво или метал. БУР2 160Е е двускоростна /с редуктор/ машина с по-голяма мощност!
Успех!
П.П. Старата БУР2 160МЕ вече не се намира!
wladimir1
Днес се сдобих със Спарки БУР 150Е, благодаря искрено на Kumay, за точната и професионална консултация, и перфектното лично отношение, което е рядко срещано в тези трудни, вълчи времена!

Супер си Ники, да си жив и здрав, и прав, и корав!!! :-D
EDI - майстор
Той е от доайените в тази част на форума, на него винаги може да се разчита. :partyman:
valat111 - специалист
RABATA написа:

A огромния завод за мотокари и селскостопански машини на Спарки в Русе също ли е Ловешка фирма?
RABATA - напреднал
valat111 написа:
RABATA написа:

A огромния завод за мотокари и селскостопански машини на Спарки в Русе също ли е Ловешка фирма?
Какво питаш или искаш да питаш, май само ти си знаеш,а?
me_against - специалист
В Русе не се произвеждат ел. инструменти. Заваодът е машиностроителнен и част от Спарку груп. Това, което правят там е заварени конструкции и части за кранове, мотокари и автовишки. :)
stefandar - помощник
Перфоратора може всичко това и пробива бетон както никоя ударна машина неможе независимо от марките и цените
Помисли си

Тема "Съвет за ударна бормашина до 100 лева +/-20." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: