Ел. инструментите. Консумативи.
tishovalkov - помощник
Здравейте колеги моля за съвет за покупка на Виброшлайф, Ексцентършлайф или Лентовшлайф трябва ми за непрофесионална дейност за изтриване на гипсова шпакловка( бюджет 250лв) нека който е ползвал някой от шлайф машинките за тази деиност да даде съвет за някой от трите. Благодаря предварително
Chefo77 - майстор
Според мен лентовия го забрави. Иска равна повърхност и успоредно движение, за да отнема както трябва, освен това е тежичък за работа на стени.
Ексцентъра е по-производителен, но обикновения (с плоча) е по-универсален. Ексцентъра не може да обере мястото, където се събират 2 ъгъла (ако това е проблем). Според мен гледай да е малък и удобен за работа, с минимални вибрации, иначе ще ти се откачи ръката.

Аз днес си търсих импулсивно шлайф, с моя Skil ме заболяха ръце и уши, в единия магазин казаха, че масово гипскартонджиите ползват BO3710 на Makita. Цената беше 129 лева с 10 шкурки (промоция някаква, иначе е 149). Иначе на мен най-много ми хареса BO4556 на Makita, но си взех ... FSX 200 Metabo - ексцентър, за 149 пари, от Киров. На Makita ексцентриците са малко над 200 лева. Bosch са адски скъпи в тази област - зелената им серия е на такива цени, синята са над 300.
valentin112 - специалист
tishovalkov написа:
Здравейте колеги моля за съвет за покупка на Виброшлайф, Ексцентършлайф или Лентовшлайф трябва ми за непрофесионална дейност за изтриване на гипсова шпакловка( бюджет 250лв) нека който е ползвал някой от шлайф машинките за тази деиност да даде съвет за някой от трите. Благодаря предварително
Различни машини са, за непрофесионална дейност-виброшлайф /има разновидност, която се казва делташлайф/, ексцентър шлайф е добра машина, за полиране на подове, изглаждане на бръчки на баби, но тези функции ги заменя и обикновен флекс, с подходящите наслоени шкурки...лентовият шлайф за мен е профи машина, със скъпи консумативи и добри качества. И цена /виброшлайф METABO/ 250 пари.
баш аматьора - напреднал
За мен,орбиталния виброшлаиф най-ще ти свърши работа,работил съм и с орбитален и с обикновен виброшлайф!лентовия го забрави!успех !
dpp - специалист
Тъй като съм минал през твоя проблем да споделя. Цял апартамент 100м2 вкл. и таваните съм свалил с ексцентършлайф . Всички ми викаха ти си луд, грундове има ал абала, махнах всичко аз!! Имах на Бош - зеления 400W - 125мм. Със шкурка 40 взимаш и ...и...си купи прахосмукачка (гледам сега има някакви на Райдер профи дето смучат и те прах и вода) -защото си еб**о мамата иначе. Аз така изшлайфах старата боя, шпакловка, вар и каквото се беше натрупало за 40г. Ако обаче въпроса ти е да шлайфаш вече направена шпакловка, смисъл нова, тогава ти трябва виброшлайф. Защото ексцентършлайфа ако натиснеш малко повече и задълбава а и прави едни такива кръгове. Т.е. не е за изглаждане а за грубо сваляне! Дано съм бил полезен..
Vulio - напреднал
Охх.....
Най удачния вариант е виброшлайфа, но всичко зависи колко искаш да шкуриш, но ако си мислиш че с това нещо можеш да изшкуриш примерно цял апартамент, голяма грешка.
За дребни работи ок, но за по-големи си има машини за шлайфане, които ще ти спестят време, нерви и пари.Даже може и под наем да си ги вземеш за около 50-60 лв с прахосмукачка за 1 ден.
Успех!
vk - специалист
Ако ще шкуриш малки гипсови повърхности - например запълнени кабелни канали, подмазвания около прозорци , около врати - тогава виброшлайф (правоъгълен).
За по големи обеми и квадратури - ексцентрик шлайф. Ако цели гипсови стени - "жираф"
Lisko - майстор
нед сеп 16, 2018 10:31 pmChefo77 написа:
7 години ... :?
:-D

Тема "Съвет за покупка на виброшлайф, Ексцентършлайф или Линтовшла" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: