• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
van4o_m - специалист
Здравейте, сблъсках се със следният проблем: имам една бормашинка на скил 500в, която ползвам много рядко и искам да й махна патронника (безключов, двувтулков) и да го сложа на една бур2-350е, която е с 16мм с ключ. Голямата дрелка я ползвам по-често заради 2-те скорости и по-големият въртящ момент, но не дупча отвори в метал по-големи от 13мм, а ми е по удобно да сменям свредлата или битовете по- бързо. Проблема е, че винта, с който е захванат патронника на скила е много здраво натегнат, а шлицът много лесно се отронва при малко повече натиск с отвертката. Какаво мога да направя в този случай - да си купя нов патронник (сигурно ще е рйом, но е скъпичък при положение, че имам такъв, който не се ползва) или знаете някъква техника, подходяща за този проблем?
Фло - специалист
Виж винта,дето държи патронника да не е с лява резба и да го натягаш повече,вместо да го развиваш!
van4o_m - специалист
Фло написа:
Виж винта,дето държи патронника да не е с лява резба и да го натягаш повече,вместо да го развиваш!
Знам, че е с лява, но просто е много здраво натегнат,а се отронва на стружки като натискам повече или прескочи отвертката. Пробвах да го напръскам със смазка,но не помогна особено. Патронника е пластмасов и не мога да нагрявам.
Фло - специалист
Тези пластмасовите патронници са по 3 лева и нещо бройката! Онзи ден си купих от магазин "Баш майстора". Удряй му чука и слагай нов!
Kirilpm - специалист
Мисля че заводски има лепило за уплътняване на резби,против саморазвиване,оная синя гадост.Ако успееш да завреш вътре бит за ударна отверка това е начина,ако не както са те посъветвали купи си нов :)
kotyo - специалист
Да, ама патронника на 16 май беше с по-голяма резба. По-добре свали него и в магазина, за 3 лева трудно, но за 6-7 ще си купиш от първото кьоше.. ако резбата е същата, де.
pet.kan - специалист
От Щайнбергер/Конрад си купих Рьом за няколко лева
и ъглова приставка с 10 мм патронник с ключе пак Рьом за 10-тина
velsi - Почетен майстор
По-вероятно си купил имитация на Рьом за няколко лева, но както и да е.
angelfilev - специалист
van4o_m написа:
Фло написа:
Знам, че е с лява, но просто е много здраво натегнат,а се отронва на стружки като натискам повече или прескочи отвертката. Пробвах да го напръскам със смазка,но не помогна особено. Патронника е пластмасов и не мога да нагрявам.
Не мога да си представя как при лява резба ще работи с нормални свредла без да се развие.
van4o_m, имам подозрение, че вместо да го развиваш си го затягал. Дайте да изясним този кардинален въпрос! :)
Kumay - майстор
velsi написа:
По-вероятно си купил имитация на Рьом за няколко лева, но както и да е.
Не исках аз да го пиша, че щеше да се почне....
Ще карам малко разбъркано :?
Патронника на БУР2 350Е е с резба 1/2". Ванчо, виж на патронника на Скила да не пише 3/8", че няма да стане! Пробвай първо да удариш винта, тогава развивай.
Ангеле, с лява резба е законтрящия винт, не патронника! Затова не се развива при нормално въртене, а винта го държи при въртене наляво! :-D
И накрая малко цени на Рьом / вносител http://www.novomet.bg//?page_id=10 /:
1.Патронник 13мм с ключ - 19,00 лв
2.Патронник 13мм безключов, пластмасова капачка - 34,00лв
3. Патронник 13мм безключов, метална капачка - 38,00лв
  • 1
  • 2

Тема "Смяна на патронник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: