Ел. инструментите. Консумативи.
shadowman - майстор
Преди няколко месеца се взех капро и за месец и се прецака отвеса (неработя само аз и може да е получила удар и същевременно не ми е казано), ся работи само хоризонтала...
Използвам и темата за да ми препоръчате добър нивелир при евентуална покупка. Сега съм капро за хоризнтал, рефлекс за отвес и купих евтино метресан (турска) която и работи вече само хоризонтала. Солата нещо не я харесвам или попадам на дефектни.
Последна промяна от shadowman на нед окт 16, 2011 10:28 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Няма ли гаранция? Не е нермално да се прецака толкова бързо. Аз ползвам на Капро и Сола и съм доволен и от двете марки . Само на едно Капро засега за 4-5 години има отклонение от около или по-малко от 1 мм/м на отвеса, но май е по моя вина.
shadowman - майстор
Моя грешка, за капро става дума.
Бат Иво - специалист
ИЗЪН ТЕМАТА!Щом става въпрос за отвесна величина по точно от отвеса няма.Пък и нея трудно да се работи с отвес.Колкото по темата нивел се поврежда от удар,продължително стоене на слънце или фабр.дефект.
Тани - модератор
И каква е точността на отвеса? На споменатите нивелири е 0,5мм/м без значение от метеорологичните условия и измерването става за секунди!
Бат Иво - специалист
Що за въпрос ? На знаещият да работи с отвес точноста е 100%
Тани - модератор
Може би погрешно зададох въпроса! :datz: Ще хванеш ли грешка от половин милиметър с отвеса и за колко време?
Бат Иво - специалист
На дали в обикновените стройтелни дейности 0,5мм ( нямам предвид небостъргачите) е от голямо значение!Изтъквам че на нивелите одобрени за еталон е дадено от производителя като допустима разлика 0,5мм.Да не споменавам че има работници не толкова добри с зрението и ориентацията при положението на мехурчето!Самият аз съм виждал колеги и съм ги питал * е не виждаш ли че балона не е точно м/у чертите?* Отговора-не или е кво толко един мм.разлика.П.П. имам пред вид че на нито един нивел балона не е със размера на огран. черти! Е тогава за каква точност говориме?
Тани - модератор
Е точно за това ти говоря и аз! След като нивела е по-удобен и бърз за използване , а и достатъчно точен, значи точността на отвеса не е чак такова предимство. Пък и нивелира може да се използва за мастар, линеал, може да замести конеца и какво ли още не!

Тема "Какво е нужно за да си повредим нивелира?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: