Ел. инструментите. Консумативи.
dandan74 - специалист
първо привет на всички в този интересен форум,аз съм новорегистриран въпреки че следя форума от доста време,но ето че дойде момента в който ми се налага да пиша.проблема е следният-подариха ми бормашина метабо но не работи - в смисъл до последно е работила и е спряла-аз отворих прегледах и установих че на пръв поглед всичко е нормално,тогава се зачетох из интернет и установих че има някакъв код/защита при кражба/ който се самоактивира и се отблокира с някакво дистанционно.та въпросът ми е:
някой виждал ли е такова нещо,къде може да се намери,колко време след освобождаването на машината може да се работи с нея,може ли да се шунтира/ако някой го е правил да сподели,защото всичко е залято и не знам какво е/,и последно дали мога по някакъв начин аз да си я освободя.
мерси предварително!
housedoktor - майстор
Това е имобилайзер и работи с дистанционно като на кола .Ако е от тези модели -има червен стикер с катинар и надпис "code".Сигурен ли се,че не е крадена машината?
Последна промяна от housedoktor на ср фев 02, 2011 8:18 pm, променено общо 1 път.
comunikator - специалист
Качи някаква снимка да видим каква е тая бормашина, стана ми много интересно!?
mirk - майстор
Бормашина с имобилайзер :-D кво ли няма да измислят.
housedoktor - майстор
Ами това е от преди 6 г система .При открадване става неизползваема ,а сервизите се уведомяват за кражбата .
dandan74 - специалист
точно така ,има катинарче с надпис CODE,не е крадена а просто е взета от длъжник-и до последно е работила,утре ще я снимам и ще покажа-въпросът е може ли някой да помогне да я пуснем,или пък ако има такава изгоряла да речем,без код да ми даде часта на която е коато е там/ще ви я снимам и нея/,предполагам е взаимозаменяема и е на букси и да го махна това чудо.
housedoktor - майстор
ето

Прикачен файл

462865.jpg
462865.jpg (107.34 KиБ) Видяна 5137 пъти
ESPACE - майстор
Вземете дистанционното от длъжника. И не се обяснявайте че няма да го даде, защото работата става съмнителна.
dandan74 - специалист
естествено ще го вземем ако можем,въпросът е дали за всяка машина има отделно дистанционно или е едно защото е от фирма работеща с такива машини ,но уви разпаднала се ,и не се знае кой какво е взел. :lol:
mirk - майстор
Смятам че може да се отвори и да се пресвърже по класическата схема на свързване за колекторен двигател като се изхвърли въпросния "катинар"

Тема "бормашина метабо-помагайте" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: