Ел. инструментите. Консумативи.
audiman - напреднал
Здравейте. Имам чуденка между тези два шлайфа:
1. http://shop.kirov.net/?cid=46&pid=2009
2. http://shop.kirov.net/?cid=46&pid=2014
Мога да ги взема на еднаква цена. И двата ги огледах и като че ли боша по-ми е удобен. Продавачаа твърди, че метабото е по-добро. Помагайте.
Chefo77 - майстор
Bosch-a
Защита от заклинване, защита от повторно включване (като спре по някаква причина захранването, без да го изключиш и включиш от бутона, няма тръгване), по-добра сервизна база (не се ограничаваш само до Киров).
антон_31 - напреднал
1+ БОША ползвам от 3години без отказна работа
rolls - специалист
И от мен 1 глас за Бош-а. Имам същия и съм много доволен.
dpp - специалист
Chefo77 написа:
Bosch-a
Защита от заклинване, защита от повторно включване (като спре по някаква причина захранването, без да го изключиш и включиш от бутона, няма тръгване), по-добра сервизна база (не се ограничаваш само до Киров).
Chefo77, и Метабото го има, и двете имат еднакви функции като цяло.
"Предпазен съединител за изключване на мотора при блокиране"
"Защита от случаен пуск"
Аз ползвам малко метабо 720 от новите / скоро го взех за баща ми и за мене - общо ползване / което сравних пряко със 7-115 новите "тънки" Бошове. Ами Метабото е направо като мерцедес спрямо Боша, ша ма извинявате ама то като го пуснеш само , плавно, тихо, без вибрации, Боша щях да го изтърва дето се вика. Стърже ръмжи, вибрира и страртира отвратитрлно рязко, а Метабото го взех на прИмоция 99лв при 145 за Боша.. на всичко отгоре са със някакъв пластмасов капак и втулка на лагера отпрдеде:shock:
.. Имам и по - мощно 125 ца Метабо 1400 W/ по-старите но НЕМСКИ версии не като тези сега/. Когато го избирах го взех заради по -малката цена и екстри като замозатягащата се шайба ,плавен пуск, реглаж и блокировка - тогава ни един Бош нямаше такава шайба затягаща се на ръка - все ключове да мъкна, да не говорим за константна електроника!!!!
Имам и голям бош 2400W . Е машинката е перфектна, него го взех заради "спирачката" .Доста ми се налага да режа и със циркулярен диск / опасно е знам но.../. Супер удоволствие е да спреш машината и на 2-та секунда диска вече е спрял..ама от машина до машина има разлика. Така че като е Бош не означава , че всичко им е читаво до дупка! Да не говорим за 90% китайската сглопка последно време за съжаление.. :?
..а и има примери с доста машини, скоро си взех винтовертче 14.4V - оново на Метабо - сигурно има що..писах и в темата за Винтовертите!
Ексцентършлайфа им 150мм-вия е с класа над Боша също - има регулаш на ексцентричността! Така че всеки си има глава на раменете - добре е да се тества всяка машинка - мнението на форумно ниво без покритие често води до грешна представа и краен резултат.. :mrgreen:
Chefo77 - майстор
Случаен пуск е едно, повторно включване е друго.
И синя серия от Китай надали ще намериш. Този специално е немски.
patologa_ds - напреднал
+1 за МЕТАБО. Имам го от половин година. Рязал съм винкели, ламарина, керамични плочки. Шлаифане с двата вида дискове. Няма проблеми машинката. =D>
diterh - напреднал
+1 за Боша. Имам 1100-ватовия от около 2г. и съм много доволен. Удобен захват, плавен старт, ниски нива на шум и никакви вибрации.
пишман_майстор - майстор
Поогледай и Hilti , DeWalt,Макита.
От посочените по-горе , се спирам на Бош. Аз самият имам Хилти 1400в ,имам и Бош -зелен ,голям и малък ,купени преди 20 години от Германия и нищо общо със сегашните ! Ротор/статор-бандажирани (на големия)!! Работят перфектно и до ден днешен ,само четки и на единия-лагери!От Метабо имам (имах-вече е един) два продукта и двата дефектираха , като единия отдавна е в кофата ( по време на гаранция станаха проблемите !) . Метабо, ръчен инструмент- само ,ако е подарък , повече аз няма да си купя ! Като знам и колко пари се изринах за къртача-Метабо :1500 кинта и на 20-тия ден аут, псле два месеца по сервизи :evil: ! За стационарите им - да ,те са екстра ,все пак Електра Бекум ( сега Метабо- стац. машини) беше нарицателно за качество !

Тема "Избор на ъглошлаиф." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: