Ел. инструментите. Консумативи.
svetoslavoff - специалист
Здравейте, не съм сигурен дали точно така се казва. Става дума за диск с изтеглена средна част, така че с повърхноста да може да се обработи, заглади неметал и да се върти от дрелка, понеже ще се използва много рядко и за неголеми площи. Намира ли се такова нещо и за колко горе-долу. че сега използвам парче от диск за шмиргел с ръчно задвижване:) Дано ви е станало ясно от нескопосаното обяснение.
Поздрави!
velsi - Почетен майстор
Виждал съм нещо такова, шмиргел с формата на камбана, но май отвора му беше като за ъглошлайф. За нещо такова ли става дума?
housedoktor - майстор
Има адаптори за монтаж на диск от малък ъглошлайф към дрелка .Имам такова,но никога не съм го ползвал и идея нямам как ще работи
mitko64 - майстор
Имам поне десетина такива с различни грапавини за шлайфане(мисля, че бяха три номера за гладкост). Всичките са за вглошлайф с пристягащата шайба. В Германия съм виждал и с вътрешна резба М 14 за монтаж без шаибата. Вършат чудесна работа за сухо шлайфане на мозайка на трудно достъпни места, където голямата машина не ги хваща(вместо челарка). Само, че пушилката е страшна. Слагал съм такова и на вглошлайф Ф125, 1200W, освен на 230-ката и си флайфа добре. Тука ги водеха камбанки за шлайфане, но такива за бормашина не съм виждал. Явно оборотите са малко.
svetoslavoff - специалист
velsi, да по принцип, но като прочетох страховитата тема за поражения от ъглошлайфи, използвани за какво ли не, смятам за по-разумно да въртя с дрелка.
housedoktor, този адаптор си го представям като стебло с винт за захващане на диска, или е нещо по-сложно?
Поздрави!
housedoktor - майстор
точно такова е ,не ми е наблизо да го снимам,.А иначе ъглошлайфа при правилна работа и с хубав диск,не е чак толкова опасен при работа.Потърси тема във форума -писал съм там
mitko64 - майстор
Ако намериш камбанка с вътрешна резба, приставка за бормашина не е трудно да се направи от свестен стругар. Нещо от сорта нипел-муфа, М14 нипела и 1/2-20 UNF муфата. Само не знам доколко ще върши работа. А за шлайфането с тези камбанки с ъглошлайф не виждам нищо опасно- според мене са по-безопасни от дисковете за рязане. Но ако се върти от бормашина предполагам, че по-малко пушек ще се вдига.

Тема "диск за шлайфане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: