Ел. инструментите. Консумативи.
darakchiev - специалист
Здравейте, искам да попитам някой ползвал ли е такъв диск. Дали става за обикновен ъглошлайф или е за друг специфичен инструмент. Мисля да го използвам за бетон, става въпрос за ъглите в панелен апартамент. Много са неравни на места стърчат до 4 - 5мм. и трябва цялата стена да се шпаклова с доста по дебел слой за да стане равна. Как мислите дали ще ми свърши работа,че цената е доста дебела окло 50лв.

Прикачен файл

BOOMY.jpg
BOOMY.jpg (16.71 KиБ) Видяна 4425 пъти
dpp - специалист
darakchiev написа:
Здравейте, искам да попитам някой ползвал ли е такъв диск. Дали става за обикновен ъглошлайф или е за друг специфичен инструмент. Мисля да го използвам за бетон, става въпрос за ъглите в панелен апартамент. Много са неравни на места стърчат до 4 - 5мм. и трябва цялата стена да се шпаклова с доста по дебел слой за да стане равна. Как мислите дали ще ми свърши работа,че цената е доста дебела окло 50лв.
Чеки чеки ..ти ще шлайфаш стени , т.е. мазилка + шпакловка. Закакво ти е тоя скъп диамантен диск. Зимаш еднин ексцентършлайф + шкурка 40 и една прахосмукачка и действаш / целия апартамент го изшлайфах така аз/ До 5-6 мм съм свалял . Вярно заминава шкурката но си е 40 стинки бройката. Имай в предвид че прахоляка дето ще вдишаш няма кой да ти го извади от дробовете ...ако не позлваш прахоулавяне..Не че и с прахосмукачката не се надишах с прахоляк ама поне беше сведен до минимум... :проба:
..Всичко това го казвам като ексцентирам върху това че все пак трябва да има мазилка над тея панели и тя е крива. Ако обаче искаш бетона да сваляш ще ти е мноооого трудно - а и вода си тябва с тея диамантени дискове там май... :?
..Най евтино и здравословно - зимаш 2 торби от тая ръчната мазилка гипсова и действаш..удряш една ръка от нея с мастари и после фина шпакловка..
Chefo77 - майстор
Само да добавя за шкурката за ексцентъра - Аветисиян, 25 броя около 5 лева. Даже и 40 стотинки няма :)
dpp - специалист
Chefo77 написа:
Само да добавя за шкурката за ексцентъра - Аветисиян, 25 броя около 5 лева. Даже и 40 стотинки няма :)
За 150 мм стандартни дупки колко пари с знаеш ли и от къде точно да си взема ?
Chefo77 - майстор
Извинявам се - не уточних - става дума за 125 мм!!!
150 с дупки ... във Варна в Киров и Тръпкови, Башмайстора, Топкер ... Цена нямам идея, предполагам левче и нагоре. То шкурката с велкро е проблем, дупките можеш и сам да ги направиш :)
darakchiev - специалист
Ами аз шпакловката съм я махнал до дъно на всички стени. Проблема е че в ъглите където е излят бетона между стените се получава една ивица да речем 5-6см широка. Та тази ивица ми е проблем понеже е по дебела от стената, а пък не искам да се шпаклова цялата стена с по дебел слой само заради ъгъла.
dpp - специалист
darakchiev написа:
Ами аз шпакловката съм я махнал до дъно на всички стени. Проблема е че в ъглите където е излят бетона между стените се получава една ивица да речем 5-6см широка. Та тази ивица ми е проблем понеже е по дебела от стената, а пък не искам да се шпаклова цялата стена с по дебел слой само заради ъгъла.
Зимай един къртач и си ти, не се занимавай с глупости. Най добре да се изкърти- другото е яко тровене с шлайфа и не е ясно каков и кога ще стане!
VLADO66 - майстор
dpp написа:
darakchiev написа:
Зимай един къртач и си ти, не се занимавай с глупости. Най добре да се изкърти- другото е яко тровене с шлайфа и не е ясно каков и кога ще стане!
+1

Тема "Диамантен диск за шлайфане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: