• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
tottenham - специалист
Хора батерийте на винтоверта Скил ми сдадоха багажа. сега гледах цени на батерии и винтоверти и при малката разлика между тях човек може сериозно да се замисли дали направо не си закупи нов винтоверт. Та в тази връзка се замислям дали да не си направя стария винтоверт от акумулаторен в електрически. Някой правил ли е такава гимнастика и ако да нека постне мнение
ZEDYCUS - майстор
Има теми във форума, за 12 волтов винтоверт, четох я преди време. Търси с търсачката. :drinkers:
sinbor - специалист
Аз си ги подмених с нови от ebay и то с по-голям капацитет, сега работи перфектно и батериите държат повече от когато купих скила като нов.
velsi - Почетен майстор
sinbor написа:
Аз си ги подмених с нови от ebay и то с по-голям капацитет, сега работи перфектно и батериите държат повече от когато купих скила като нов.
И аз имам такъв Скил и не го ползвам точно заради смотаните му батерии. Би ли споделил какво точно си купи от Ebay?
colyo - специалист
Аз пък си купих резервна 18В батерия за Райдър за 23лв и си прехвърлих елементите. Вече 2 месеца работи много добре. После си взех още една 18в и я слагам от време на време на 14,4в винтоверт със същото захващане като втора батерия.
sinbor - специалист
От ebay примерно http://www.ebay.com/itm/15-NiCd-SubC-22 ... 4ced7dcb59
В специалилизан магазин ми казаха да са "sub c".
Аз лично не се спомням кои точно поръчах от ebay, капацитета им е 2,2 амперчаса, а цената на която ми ги предлагаха в магазина беше почти двойна.
pet.kan - специалист
от Конрад си взех 18 В за 15-тина лева
едната повече от година работи отлично, сега взех и втора, че оригиналната издъхна след 3-4 години експлоатация
sstefanov - майстор
Аз пък си сложих литиеви (от стара батерия на лаптоп).
Единствено зарядното трябва да се преправи, но сега има чипове, с които става лесно.
piron45 - майстор
velsi написа:
sinbor написа:
И аз имам такъв Скил и не го ползвам точно заради смотаните му батерии. Би ли споделил какво точно си купи от Ebay?
В цеха имам два винтоверта - Скил и Бош на 14V. Батериите им са скапани вече и за да ги ползвам им махнах батериите за олекотяване и ги закачам на батерия 12V/7Ah . Работят си чудесно и продължително. Пуснал съм им по 3м двужилен кабел така че с нищо не се затруднява работата с тях.
pipilica - майстор
Да може да се направи, но за да развива силата като с батерия трябва як траф и диоди и кабела от изправителя до винтоверта да е поне 1.5 мм². Ако искаш утре мога да ти пусна снимка на моя, работи супер.
  • 1
  • 2

Тема "превръщане на акумулаторен винтоверт в електрически" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: