• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
spokoen - специалист
Здравейте!
Налага ми се да купя нова бормашина, понеже старата я подарих на баща ми.
Разполагам с около 120 тина лева и ми трябва уред за всичко. Казвам уред, защото не съм наясно дали бормашина или перфоратор ще ми върши повече работа.
У нас още не съм приключил с ремонта и ми трябва уред за:
1. дупки в бетонни стени (живеем в панел)
2. дупки по тавана за да закачим релсите за пердета (тези дупки ми се струват най-трудни)
3. няколко дупки в желязо за да довърша външната врата
Едва ли ще стигна до къртене на старите плочки, които са за смяна, но ми минава и това през главата :)
Чудя се кое ще ми върши по-добра работа бормашина или перфоратор?
Понеже сумата е малка за професионален уред възниква още един въпрос: по-слаба и известна марка (н.п Bosch) или по-мощна, но по-ниско качество? Тук вече найстина ми трябва вашата помощ! Не съм работил с Sparky, Raider, Skil, DeWalt, Makita и незнам какво представляват!
Моля споделе с 2 думи мнението ви за тези марки и ако можете направо предложете модел. От къде да го купя? Сещате ли се за някой outlet за инструменти или магазин, който да затваря и да ги разпродава? Благодаря!
bulhomes2 - майстор
С бормашината зор ще пробиеш дупка в бетон. За толкова пари си купих перфоратор Райдер (не от най-малките), наесен ще станат 6 години - още работи.
spokoen - специалист
Да речем нещо подобно:
http://el-instrumenti.bg/%D0%9F%D1%80%D ... 1%82%D0%B8
На тези перфоратори регулират ли се оборотите или не?
marian1 - майстор
Моя съвет към теб е - я отвори "подарялника" и за около тези пари можеш да си купиш вече и нещо марково втора ръка, с което и да си завършиш живота, сега има огромен спад в строителството, и хората си разпродават инструмента - или пък се разходи по заложните къщи..... примерно нещо подобно http://prodavalnik.com/perforator-makit ... 0-i5495413 или ако заследиш, може и с къртене да си намериш - много повече живот има в подобна машина, ако е читава .....
teon - специалист
spokoen написа:
На тези перфоратори регулират ли се оборотите или не?
...регулират се.
spokoen - специалист
Колега не разбирам толкова за да купя втора ръка от продавалника. Предложете нещо ново!
marian1 - майстор
Тогава райдерчето ще те оправи - хем са евтини, хем имат добър сервиз - отиваш в магазина и лапваш един - търси си перфоратор - по възможност да има и самостоятелно къртене - това е за теб с тези 120 пари - ако имаш малко повече - виж спарки - после отиваш в профи класа - това е моето виждане за машините - не само цена, а и следгаранционнен сервиз!
spokoen - специалист
Благодаря ти!
Днес получих брошура от Praktiker
EINHELL BAVARIA BRH920 E 110 лева
BOSCH 650 RE 140 лева

EINHELL е по-мощен, регулират се оборотите за да мога да пробивам плочки примерно, по-евтин е , така че мисля да купя него. Какво ще кажете?
marian1 - майстор
Сервиза им не става! Той е не по малко важен от цената и машината!
bulhomes2 - майстор
EINHELL беше първата ми грешка. Като си купувах дрелка викам "Що да не спестя 20 лв". Боша беше 120, EINHELL 100. Вместо да спестя 20 се набутах със 100. След година пак си купих Бош.
Последна промяна от bulhomes2 на нед май 06, 2012 9:50 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за покупка на бормашина." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: